Sparta Rotterdam ontvangt gedeeld koploper AZ

Sparta Rotterdam neemt het aanstaande zaterdag op tegen gedeeld koploper AZ, om 19.45 uur wordt afgetrapt. De Alkmaarders zijn uitstekend in vorm en hebben de laatste zeven competitiewedstrijden allemaal gewonnen. Sparta heeft de laatste drie wedstrijden in de Eredivisie niet meer gescoord, maar is daarentegen in thuiswedstrijden wel lastig te verslaan. Dit seizoen lukte het alleen Ajax en FC Utrecht om van Sparta te winnen op Het Kasteel.

AZ reist met een goed gevoel af naar Rotterdam-West, sinds afgelopen zondag delen de Alkmaarders de koppositie met Ajax door de Amsterdammers met 1-0 te verslaan. Voor het eerst sinds 4 augustus mocht AZ weer aantreden in het eigen AFAS Stadion, nadat afgelopen zomer het dak instortte. Ook midweeks pakte AZ de volle buit, Groene Ster werd met 3-0 verslagen waardoor de Alkmaarders verder bekeren.

Sparta verloor afgelopen zondag in Emmen met 2-0 en wist zich ook niet te herpakken tijdens het bekerduel met Willem II, 3-0. De recente resultaten in thuiswedstrijden geven meer redenen tot optimisme, daar werd sinds 27 oktober niet verloren.

Eerder dit seizoen stonden AZ en Sparta ook tegenover elkaar. In Den Haag kwam Sparta al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Abdou Harroui, maar moest het uiteindelijk het onderspit delven met de Alkmaarders. Het eindigde in 5-1.

Arne Slot, trainer van AZ, heeft een verleden bij Sparta. Hij speelde 54 wedstrijden voor de Kasteelheren en kwam hierin zes keer tot scoren.

De wedstrijd wordt morgen voorafgegaan door een minuut stilte, vanwege het overlijden van Jules Deelder. Sparta speelt ook met rouwbanden.

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl