Kethel Spaland komt niet verder dan teleurstellend gelijkspel

In een wedstrijd waarbij de voetballers van Kethel-Spaland (za) de tweede helft domineerden kwamen de Schiedammers niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel uit bij Zuidland. Voor de Kethellappers scoorden Remco Wuister en Dimitri Hooftman en debuteerde vierde keeper Kevin Smit. Door dit gelijkspel zag men de achterstand op koploper Cion onvoldoende kleiner worden.

Op een slecht bespeelbaar veld was de eerste kans voor de bezoekers in de persoon van Yuri Nooteboom maar de spits schoot met zijn linkerbeen te slap in. Kort daarna moest debuterend keeper Kevin Smit (normaal spelend in het 3e maar i.v.m. drie afwezige keepers nu in de basis) knap redden op een afstandsschot. Na een combinatie tussen Nooteboom en Ruben de Vries belandde de bal via de laatste met een stift bij Remco Wuister die keurig afwerkte(0-1).

Nog geen minuut later was de stand alweer gelijk toen halfzacht optreden in de verdediging werd afgestraft. Smit was kansloos op het van richting veranderde schot (1-1)

De wedstrijd bleef de eerste helft rommelig met moeizaam spel van beide kanten. Kethel-Spaland zag nog een goal van Wuister vanwege duwen afgekeurd worden en Smit moest wederom redding brengen op een lage schuiver over de grond.
In de 31ste minuut leidde een fout aan de linkerkant van de verdediging van de Schiedammers tot een uitbraak van de thuisploeg waarna de bal ongelukkig via de punt van de schoen van verdediger Bob Verschoor met een carambole over de kansloze Smit verdween.(2-1). Kethel-Spaland probeerde de wedstrijd daarna naar zich toe te trekken. Na een goede voorbereidende actie van Nooteboom had Wuister zijn tweede moeten maken maar de jonge spits kopte naast.

Zo ging de ploeg van trainer Peter van Buren met een achterstand de rust in. Na de rust waren het alleen de bezoekers die druk zetten richting het vijandelijke doel. Al moesen ze wel beducht zijn voor de counters van Zuidland. Zo moest verdediger Bob Verschoor na een kwartier een bal voor de doellijn weghalen en kopte spits Nick Koopal over. De druk van Kethel-Spaland werd nog meer opgevoerd nadat verdediger Jim van Burik van de thuisploeg 25 minuten voor tijd met 2x geel naar de kant moest. Kansen genoeg daarna voor de bezoekers. Naigy Klepke zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden, Nooteboom schoot niet veel later over en dezelfde Nooteboom zag zijn inzet van twee meter afstand nog geweldig gekeerd worden door keeper Roy de Ruiter. Die met nog dertien minuten te spelen kansloos was op een afstandsschot van Dimitri Hooftman (2-2).

De Schiedammers brachten eerder al Lars Westerveld binnen de lijnen en gingen op zoek naar de overwinning. Zuidland schoot elke bal hard naar voren maar de Schiedammers wisten niet de op basis van de tweede helft verdiende overwinning binnen te slepen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Djawid Tahery zochten de Schiedammers teleurgesteld de kleedkamer op.
Trainer Peter van Buren benoemde na de wedstrijd de pijnpunten:” Twee punten verloren waarin het voor de rust gelijkwaardig was maar na rust wij de wedstrijd domineerden zeker na hun rode kaart. Maar we waren te onzuiver met onze hoekschoppen en voorzetten. We hadden meer onze spits Nooteboom over de grond moeten zoeken. Wel bewonderenswaardig dat keeper Kevin Smit van het derde het fantastisch gedaan heeft.’


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl