Sparta Rotterdam op bezoek in Sittard

Sparta Rotterdam reist in speelronde 20 af naar Sittard om het daar op te nemen tegen Fortuna. De Kasteelclub is al sinds eind oktober ongeslagen en wil die status vasthouden. In het Fortuna Sittard Stadion wordt morgenavond om 20.00 uur afgetrapt.

Al acht wedstrijden op rij is Sparta ongeslagen, wat leidt tot een zesde plaats. Ook in 2023 draait de ploeg van trainer Maurice Steijn prima met overwinningen op Excelsior en SC Cambuur en een knap gelijkspel bij PSV. In de laatste twee wedstrijden lukte het Sparta echter niet om te winnen. RKC maakte het de Rotterdammers met hun verdedigende spel lastig, waardoor Sparta bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Vorige week ging Sparta op bezoek in Nijmegen, waar het met een 1-1 eindstand misschien wel meer kreeg dan het verdiende. Nick Olij blonk uit met een aantal fantastische reddingen. Hij kon tien minuten voor tijd echter niet voorkomen dat Pedro Marquez de 1-1 maakte, nadat Arno Verschueren Sparta al op voorsprong had gezet. Dat was ook de eindstand.

Ook Fortuna is goed uit de winterstop gekomen. Het eerste duel van 2023 ging in eigen huis verloren tegen Go Ahead Eagles (0-2), maar vervolgens liet Fortuna verbetering zien. Door een rake strafschop van Burak Yilmaz in de negende minuut van de extra tijd speelde Fortuna met tien man knap met 2-2 gelijk tegen PSV. Hierna werd er verloren van AZ, maar boekte Fortuna midweeks een knappe zege op sc Heerenveen (2-0). Afgelopen zondag zegevierden de Limburgers opnieuw. SC Cambuur stond tot een kwartier voor tijd voor, maar doelpunten van Yilmaz en Inigo Córdoba leverden Fortuna toch nog de drie punten op. Trainer Julio Velázquez staat elfde met zijn Fortuna.

Vorig seizoen verloor Sparta voor het eerst sinds 2012 weer eens in Sittard van Fortuna. In die tussentijd boekte Sparta verschillende zeges op Fortuna, zoals de 1-4 overwinning in 2015 dankzij doelpunten van Paco van Moorsel, Roland Bergkamp, Loris Brogno en Thomas Verhaar. Wat recenter in 2021 was een treffer van Lennart Thy genoeg voor de zege. Eerder dit seizoen op Het Kasteel was Sparta ook te sterk voor Fortuna. De bezoekers kwamen in de persoon van Tijjani Noslin nog wel op voorsprong, maar Arno Verschueren was met twee treffers belangrijk in de comeback. Tussendoor scoorde Vito van Crooij nog vanuit een strafschop, waardoor Sparta met 3-1 won van Fortuna.

Van 2018 tot 2020 stond Mica Pinto onder contract bij Fortuna. De linksback speelde vijftig wedstrijden in het geelgroen. Bij Fortuna is Deroy Duarte voor vele Spartanen de bekendste speler. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Sparta en speelde 115 wedstrijden in het eerste. Paul Gladon speelt nu ook bij Fortuna en kwam in het verleden uit voor Sparta. De spits kwam tot 49 wedstrijden bij de Kasteelheren.

Sparta moet het in Sittard stellen zonder de geblesseerden Koki Saito en Bart Vriends. Adil Auassar en Tobias Lauritsen zijn er wel bij.

Door: Sparta
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl