Sparta Rotterdam op jacht naar Europees voetbal

Zondagmiddag speelt Sparta Rotterdam de allerlaatste Eredivisiewedstrijd van het seizoen. Om 14:30 begint de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Een wedstrijd met belang voor Sparta, want bij winst is mag de ploeg van Henk Fraser toetreden aan de Play-Offs. Voor de tegenstander van aankomende zondag staat er niets meer op het spel. De ploeg van Johnny Jansen staat met 39 punten op plaats elf in de huidige ranglijst en kan daarmee de play-offs niet meer bereiken.

Donderdagmiddag speelde Sparta nog op Het Kasteel tegen FC Utrecht. Mede dankzij een aantal belangrijke reddingen van doelman Maduka Okoye, eindigde de wedstrijd in 0-0. Ook directe tegenstanders Heracles en Fortuna Sittard speelden gelijk, waardoor Sparta een goede uitganspositie heeft voor het bereiken van de Play-Offs. Aankomend tegenstander SC Heerenveen wist afgelopen speelronde geen punten te pakken, zij verloren met 3-1 van FC Emmen.

Eind vorig jaar speelden de ploegen ook tegen elkaar. Die wedstrijd liep voor Sparta wat minder goed af. In eigen huis verloor Sparta met 1-4. Lennart Thy maakte vanaf elf meter het enige doelpunt namens Sparta.

Tom Beugelsdijk en Adil Auassar zijn geschorst bij Sparta.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl