Sparta Rotterdam pakt koppositie in eredivisie na riante zege

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is voor het eerst sinds 1987 lijstaanvoerder van de eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser won vrijdagavond op het Kasteelmet 4-1 van VVV-Venlo.

De supporters waren massaal naar het Kasteel afgereisd. De hele wedstrijd lieten zij zich gelden en hielpen zij de ploeg van trainer Henk Fraser naar de eerste thuiszege van het seizoen.

Het eerste gevaar was er al na krap een minuut spelen. Uit een voorzet tikte Ragnar Ache net naast het doel. Dervisoglu, die een paar uur eerder te horen kreeg dat de transfer naar Brentford is afgerond, was na tien minuten ook dichtbij de openingstreffer, maar hij schoot naast het doel van VVV-keeper Kirschbaum. De ploeg van trainer Robert Maaskant kwam steeds meer aan voetballen toe. Uit een vrije trap werd het na twintig minuten spelen 0-1 door Peter van Ooijen.

Toch liet Sparta het er niet bij zitten. Uit een hoekschop van Mohamed Rayhi kopte Ragnar Ache op de lat. Even voor rust was Abdou Harroui ook nog dichtbij, maar zijn schot zwaaide af naar de zijkant.

Na de rust was de strijd gelijk opgaand, zoals in de eerste helft ook lange tijd het geval was. Sparta kwam uiteindelijk wel op gelijke hoogte. Halil Dervisoglu stuurde zijn tegenstander met een fraaie schaar het bos in en rondde beheerst af. Het geloof was terug op het Kasteel.

De Rotterdammers begonnen te groeien in de wedstrijd en kwamen uiteindelijk zelfs op voorsprong via Ache. De aanvaller rondde beheerst af na een afgemeten voorzet van Abdou Harroui. Even werd gedacht aan een overtreding, maar de VAR kende het doelpunt toe. De druk van Sparta nam toe. VVV had het daar moeilijk mee, maar echte kansen kwamen er lange tijd niet.

Langzaamaan kantelde de wedstrijd en kwam Sparta er steeds beter uit. De Rotterdammers vielen aan en bezetten de zijkanten.

Bryan Smeets was dertien minuten voor tijd dichtbij, maar ook zijn schot belandde niet tussen de palen. Abdou Harroui maakte tien minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Hij kopte de bal via de binnenkant van de paal beheerst tegen de touwen na een goede voorzet vanaf rechts.

Invaller Lars Veldwijk maakte vlak voor het einde van de wedstrijd uit een goede voorzet ook nog de 4-1. Dat was tevens de einduitslag.

Door de overwinning is Sparta voor het eerst sinds 1987 lijstaanvoerder van de eredivisie en komt het op vier punten uit twee wedstrijden.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl