Sparta Rotterdam recht rug tegen FC Dordrecht

Op het markante complex van FC Dordrecht was het aan Sparta om na een reeks van tegenvallende resultaten de rug te rechten om nog enigszins aansluiting te houden met de bovenste plaatsen. FC Dordrecht, met de overgekomen spelers van stadsgenoot Feyenoord, startte echter voortvarend door in een kort tijdsbestek driemaal het doel van keeper Kortsmit onder vuur te nemen. Vervolgens trok Sparta het balbezit naar zich toe zonder grote kansen te creëren. Deze was wederom voor FC Dordrecht toen Joël Zwarts vrij kon inschieten. Zijn schot miste echter precisie en kwam recht op de vuisten van de Sparta keeper.

Toch was het Sparta dat in de 26 minuut zonder echt aanspraak te maken op 1-0 kwam. Doelman Bryan Janssen wist van dichtbij eerst nog redding te brengen maar het afgeslagen schot kwam voor de voeten van de vrij staande Mohamed Rayhi die deze buitenkans niet onbenut liet.

Achterin was Sparta echter verre van alert in wederom een nieuwe verdedigende samenstelling. Eerst was het Jermey Cijntje die van dichtbij net een teen tekort kwam. Enkele seconden was het echter wel raak. Een overtreding van Auassar in het strafschopgebied gaf FC Dordrecht een unieke kans via 11 meter. Rechtsback Stankov bracht hiermee de stand verdiend op gelijke hoogte. Het spel kabbelde vervolgens over en weer zonder directe kansen. De voorsprong van Sparta kwam dan ook uit het niets. Een flinke blunder van de Dordtse keeper bezorgde Rayhi zijn tweede van de avond en een hernieuwde voorsprong voor de club uit Spangen.

Na de rust vervolgde beiden ploegen de wedstrijd in een ongewijzigde samenstelling. Aan het spelbeeld veranderde weinig. Beide ploegen waren qua veldspel aan elkaar gewaagd en echte grote kansen ontbraken. Een vrije trap van Laros Duarte deed de meegereisde supporters opveren. Van grote afstand krulde de PSV huurling de bal mooi in de linkerbovenhoek onbereikbaar voor de keeper. Wat volgde was een redelijk plichtmatige pot voetbal met weinig kansen. Sparta hoefde niet meer en FC Dordrecht kon geen echte vuist meer maken.

In de ‘82 minuut was het Crycensio Summerville, het grote talent van Feyenoord, dat net naast volleerde. In de daarop volgende aanval was het de net koud ingevallen Drenthe die zijn terugkeer direct kleur gaf met een mooi doelpunt, 4-1.

Al met al een Sparta dat qua spelbeeld niet veel beter was dan zijn directe tegenstander FC Dordrecht maar dat in tegenstelling tot vele malen eerder dit seizoen bijzonder effectief was in het verzilveren van de kansen en zo met een grote marge de korte rit richting Spangen kon vervolgen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl