Excelsior Maassluis op jacht naar periodetitel

Maassluis – Er wordt weleens geklaagd over het feit dat er in de Tweede Divisie weinig te winnen valt. Tussen de kampioens- en degradatiekandidaten hangt een groep subtoppers en middenmoters die vroeg in het seizoen al weten dat er weinig te winnen of verliezen valt. Excelsior M hoorde de laatste jaren vaak bij die groep maar heeft door de indrukwekkende reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden op rij ineens een mooie prijs voor het grijpen: de tweede periode. Excelsior M is daarin momenteel koploper met als voornaamste achtervolger Koninklijke HFC, dat op drie punten én een wedstrijd minder staat. Saillant detail: beide ploegen treffen elkaar volgende week in Maassluis.

Zo op het eerste gezicht is de tweede periode geen hele prestigieuze prijs maar toch is het moeite waard om voor te knokken. Want behalve eer en wat prijzengeld, verdient Excelsior M hiermee directe plaatsing voor het hoofdtoernooi om de landelijke KNVB-beker. En hoe mooi dat kan verlopen hoeven we u niet uit te leggen. Denk nog maar eens terug aan de confrontatie met landskampioen PSV, eerder dit seizoen.

Om dit te bewerkstellingen zal er zaterdag wel gewonnen moeten worden. En dan komt HHC Hardenberg wellicht niet helemaal op het juiste moment. Of toch wel? Afgelopen zaterdag verloren de oranjehemden namelijk met 2-5 (!) van hekkensluiter VVSB. Een ontluisterende nederlaag die ongetwijfeld hard is aangekomen. Echter, vaak herstellen goede ploegen, want dat is HHC wel degelijk, zich van zo’n domper door er schepje een bovenop te doen en te laten zien dat dit slechts een incident was. We zullen dus ongetwijfeld een tot op het bot gemotiveerde tegenstander treffen.

Het verschil tussen beide ploegen is momenteel acht punten. Excelsior M staat vijfde, HHC vinden we terug op plek tien. Dat lijkt een flink verschil maar HHC speelde twee wedstrijden minder. Qua verliespunten staan beide ploegen dus dicht bij elkaar. Qua vorm gaat het HHC echter wat minder voor de wind, al is het niet alleen maar kommer en kwel de laatste weken. Het beste woord om de resultaten van de laatste weken te beschrijven? Wisselvallig. Er werd zoals hierboven benoemd ruim verloren van hekkensluiter VVSB, en ook laagvlieger Scheveningen (3-3) wist het HHC moeilijk te maken. De wedstrijd daarvoor werd echter met 0-2 gewonnen bij Spakenburg, een prima resultaat dat maar weinig ploegen is gegeven. Hoe de ploeg van trainer Gert Jan Karsten voor de dag komt zal dus een verrassing zijn maar tegelijkertijd ook iets waar Excelsior M niet teveel mee bezig hoeft te zijn.

Want de vorm van de Tricolores is al lange tijd goed. Zo goed zelfs dat er afgelopen zaterdag, na een op het oog knappe remise op bezoek bij IJsselmeervogels, toch wat sippe gezichten waren te bespeuren. Want met een beetje meer geluk had Excelsior M die wedstrijd in de slotfase zelfs kunnen winnen. Het zou de eerste keer zijn sinds de oprichting van Topklasse en later Tweede Divisie dat de ‘rooien’ werden verslagen.

Voor de laatste zege op HHC hoeven we niet zo ver terug in de tijd. Die was namelijk vorig seizoen. Toen werd het 4-1 door doelpunten van Vincent v.d. Berg, Kevin Vink (2) en Tobias Kleijweg, de jonge verdediger die vorige week na lang blessureleed zijn rentree weer mocht maken. Laten we hopen dat de Tricolores opnieuw in staat zijn een dergelijk resultaat neer te zetten.

Om dit met eigen ogen te zien zult u uiterlijk om 14:29 aan de poort van Sportpark Dijkpolder moeten zijn. De wedstrijd, die onder leiding staat van scheidsrechter Smit, begint namelijk op het traditionele tijdstip van 14:30.

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl