Sparta Rotterdam speelt teleurstellend gelijk tegen Roda JC


ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft teleurstellend gelijkgespeeld tegen Roda JC. Na een ijzersterke eerste helft werd het uiteindelijk 2-2. Mario Engels bleek een ware plaag voor de Rotterdamse verdediging. Hij scoorde beide treffers voor de Limburgers.

De Kasteelheren begonnen ijzersterk aan het duel op Het Kasteel, en hielden dat eigenlijk de gehele eerste helft vol. Al na krap twee minuten spelen lag de bal er voor de eerste keer in. Uit een hoekschop van Mohamed Rayhi kopte verdediger Bart Vriends de bal hard tegen de touwen. De ploeg van trainer Henk Fraser koos nadrukkelijk de aanval en controleerde het spel. Er ontwikkelde zich een pittig duel, waarin er volop overtredingen werden gemaakt. Sparta domineerde in de openingsfase en kreeg via Laros Duarte in de tiende minuut de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Zijn inzet werd echter gekeerd. Een paar minuten later was ook Lars Veldwijk dichtbij, maar zijn inzet werd eveneens gekeerd. Een minuut later was het via Mohamed Rayhi alsnog raak.

Hij ontkwam knap aan de zwak verdedigende achterhoede van Roda JC en rondde oog-in-oog met keeper Radomir Novakovic beheerst af, 2-0. De massaal aanwezige toeschouwers zagen een zeer gretig Sparta Rotterdam. Dat er ook na de twee doelpunten een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Onder meer Halil Dervisoglu en Lars Veldwijk zorgden voor het nodige gevaar. Vlak voor rust was het uit het niet 2-1. Nadat de Limburgse smaakmaker Mario Engels de verdediging op het verkeerde been zette, rondde hij beheerst af.

Ondanks dat Sparta de betere ploeg was, kwam Roda vlak na rust via diezelfde Engels op gelijke hoogte. Even dacht het via Lars Veldwijk alweer snel op voorsprong te komen, maar zijn inzet ging naast het doel. De boomlange aanvaller was wel vaker dichtbij, maar door goed keeperswerk van Novakovic bleef het gelijk. Ook Dervisoglu kwam vaak in een kansrijke positie. Zijn inzetten werden ook gekeerd. In de slotfase debuteerde aankoop Dirk Abels van Jong PSV bij Sparta. Hij verving Dries Wuytens. In de slotfase golfde het spel op en neer. Onder meer Rayhi was nog dichtbij, maar de goed keepende Novakovic voorkwam opnieuw een Rotterdamse voorsprong. Ook de ploeg van Robert Molenaar kreeg nog kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit, Dabo (64, Harroui), Wuytens (81, Abels), Auassar, Drenthe, Vriends, D.Duarte, L.Duarte, Veldwijk ©, Rayhi, Dervisoglu

Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl