Sparta Rotterdam verslaat ADO Den Haag en boekt eerste overwinning van dit kalenderjaar

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er zonder al teveel pijn en moeite in geslaagd degradatiekandidaat ADO Den Haag op het eigen Kasteel te verslaan. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser won met 4-2.

Het gaat ver om het spel van de Kasteelheren dinsdagavond sprankelend te noemen. Vaders die normaliter samen met hun zonen naar het stadion gaan, maar door het late tijdstip verstek lieten gaan, hebben dan ook niet echt veel spannends gemist. De Rotterdammers speelden degelijk. Vooral Dante Rigo, die de geschorste Mohamed Rayhi verving, en Patrick Joosten waren nadrukkelijk aanwezig.

De huurling van FC Utrecht tekende in de eerste helft op fraaie wijze voor zijn eerste doelpunt in het shirt van Sparta Rotterdam. Ook Adil Auassar en verdediger Bart Vriends wisten voor rust te scoren, nadat ADO Den Haag via Shaquile Pinas de score had geopend.

Niet alleen Joosten speelde dus een sterke wedstrijd als aanvaller in een min of meer vrije rol, ook Dante Regio kwam goed voor de dag. Het was de zoveelste open sollicitatie naar een vaste basisplaats van de jonge Belgische middenvelder, die nog altijd onder contract staat bij PSV. Constant was hij in beweging, aanspeelbaar en bovenal dreigend, maar als Rayhi zondag weer zijn schorsing heeft uitgezeten, zal er waarschijnlijk geen plek meer zijn voor Rigo.

Sparta kwam in de eerste helft sterk voor de dag. Na de rust veranderde dit enigszins en kakte de wedstrijd wat in. ADO Den Haag verscheen een aantal keer voor het doel van Ariel Harush, die zijn ploeg lange tijd voor een tweede tegentreffer behoedde. De Israelisch international had alleen geen antwoord op een inzet van Crysencio Summerville, die ADO zo’n kwartier voor tijd terug bracht in de wedstrijd..

Een spannende slotfase brak aan, waarin de Rotterdammers nog even alle zeilen bij moesten zetten om de winst op het Kasteel te houden, iets wat uiteindelijk wel lukte. Abdou Harroui zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende 4-2. Sparta boekte de eerste overwinning van dit kalenderjaar. De Rotterdammers kunnen sinds lange tijd weer eens drie punten bijschrijven.

Dat zijn drie broodnodige punten in de strijd om lijfsbehoud. Sparta Rotterdam krijgt op de ranglijst steeds meer ruimte en het moet heel gek lopen wil de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser er nog rechtstreeks uitvliegen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl