Sparta Rotterdam verzekert zich van finaleticket na eenvoudige zege

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft zich woensdagavond verzekerd van een finaleplaats voor de Play-Offs. De kasteelheren wonnen thuis met 3-0 van TOP Oss door doelpunten van Bart Vriends en Ragnar Ache (2x). De heenwedstrijd van afgelopen zondag werd al met 2-0 winnend afgesloten, waardoor de Rotterdammers in de finale aantreden tegen De Graafschap.

Het eerste serieuze gevaar van de wedstrijd kwam van Spartaanse zijde toen Adil Auassar na zes minutenafdrukte, maar zijn schot ging rakelings over het doel van doelman Ronald Koeman. TOP Oss counterde een paar keer gevaarlijk en was een keer dichtbij de openingstreffer, maar verdediger Bart Vriends, die na blessureleed weer in de basis kon starten, maakte na 15 minuten aan alle onzekerheid een einde. De centrumverdediger kopte een bal, die vanaf de linkerkant goed werd voorgegeven, binnen. Dat betekende de 1-0 en 3-0 in totaal. De druk leek er af bij de Kasteelheren, als daar al sprake van was. Zij combineerden goed en waren de bovenliggende partij. Sparta kreeg daarnaast een tal van hoekschoppen die vaak gevaarlijk uitpakten, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer. Zo eindigde deze in 1-0.

Na de pauze waren de Rotterdammers opnieuw de bovenliggende partij. De grootste mogelijkheid kwam van Abdou Harroui, die door Lars Veldwijk de diepte werd ingestuurd. Maar zijn inzet ging oog-in-oog met keeper Koeman net naast. De wedstrijd kabbelde voort en de Rotterdamse voorsprong kwam niet echt meer in gevaar. Oss vertoonde via onder andere Delano Ladan tekenen van leven, maar achterin stond het goed bij de ploeg van trainer Henk Fraser. Ook Bryan Smeets, die in de winterstop nog in de belangstelling stond van de Rotterdammers, was een keer dichtbij. Maar zijn inzet ging een paar centimeter naast het doel van Tim Coremans, die zich onderscheidde met een aantal knappe reddingen.

Ondanks dat Sparta de nodige kansen kreeg, werden deze niet afgemaakt. De Rotterdammers counterden een aantal keren goed, maar een goed schot ontbrak vaak.

Invaller Halil Dervisoglu had oog-in-oog met keeper Koeman de kans om de score uit te bouwen, maar de Turkse spits had teveel tijd nodig en faalde. Een paar minuten later was het alsnog raak. Vier minuten voor tijd was het invaller Ragnar Ache die het tweede doelpunt van de avond op het scorebord zette. Oss was de draad helemaal kwijt: direct uit de aftrap werd het via diezelfde Ache zelfs nog 3-0. Hij schoot de bal als een kanonskogel tegen de touwen

Door de winst is Sparta verzekerd van een plek in de finale van de Play-Offs. De Rotterdammers spelen eerst thuis tegen De Graafschap. Dinsdagavond is de return op de Vijverberg.

Opstelling Sparta Rotterdam: Coremans, Abels, Wuytens, Vriends, Faye, Auassar, D.Duarte, Harraoui, Veldwijk (78. Dervisoglu), L.Duarte (67. Dabo), Rayhi (67. Ache)

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl