Sparta Rotterdam wint op eigen veld van geplaagd Vitesse

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er op de geboortedag van een van haar bekendste supporters, Jules Deelder, in geslaagd Vitesse te verslaan. De Rotterdammers wonnen op het Kasteel met 2-0 van de ploeg uit Arnhem. 

De man waar alle Arnhemse hoop op gevestigd was, liet het afweten. Met name in de eerste helft kwam Keisuke Honda amper in het spel voor. Ook hij kreeg het geplaagde Vitesse niet draaiende. De ploeg van hoofdtrainer Leonid Sluthskiy was in de eerste helft, afgezien van een schot op de paal, niet gevaarlijk.

Sparta kwam daarentegen wel redelijk goed voor de dag. De Rotterdammers kwamen via Jurgen Mattheij op voorsprong en kregen via Mohamed Rayhi nog voor rust de uitgelezen mogelijkheid om gelijk te maken, maar zijn schot ging naast.

Eigenlijk kwam de wedstrijd in de tweede helft pas echt op gang. Vitesse voerde de druk op en het was aan keeper Ariel Harush te danken dat het lang 1-0 bleek. De Israëlisch international kreeg de voorkeur boven Tim Coremans, die terugkeerde van een schorsing. Hij behoedde zijn ploeg vlak na rust twee keer voor een achterstand.

Na een rommelig begin pakte Sparta de draad enigszins snel weer op. Er ontvouwde zich een vermakelijkee tweede helft met kansen over en weer. Zo was Bryan Smeets bijvoorbeeld dichtbij, maar hij poeierde over. Ragnar Ache was een kwartier voor het einde nog gevaarlijk, maar hij schoot naast Remco Pasveer.

Ook Lars Veldwijk kreeg nog twee goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar hij trapte in beide gevallen over. Een paar minuten later was het wel raak: middenvelder Bryan Smeets was het eindstation van een goedlopende aanval. Hij schoot de bal uit een voorzet van Abdou Harroui onberispelijk hard achter keeper Pasveer, 2-0.Dat was tevens de einduitslag.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl