Sparta start competitie tegen Ajax; Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle

Sparta Rotterdam zal volgens het conceptprogramma de competitie beginnen met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Een week later treft Sparta Vitesse in Arnhem, waarna het PEC Zwolle (uit) en  AZ (thuis treft). Hierna staat de eerste derby al op het programma: 18 oktober wordt Feyenoord – Sparta afgewerkt in De Kuip.

Meteen na de winterstop komt Feyenoord naar Het Kasteel, op zondag 10 januari, om 12.15 uur. Sparta sluit de competitie af met een uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, hiervoor treft het Vitesse en FC Utrecht, allebei in eigen huis.

Feyenoord
Feyenoord begint met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle aan het Eredivisieseizoen 2020-2021. De competitie begint voor de selectie van Dick Advocaat op zaterdag 12 september om 20:00 uur.

De KNVB heeft er in deze vreemde tijden, waarin het coronavirus nog altijd rondwaart in Nederland, voor gekozen om alleen de speeldata en -tijden te communiceren tot en met de 21ste speelronde. De wedstrijden na zondag 7 februari zijn al wel in het programma opgenomen, maar nog zonder verdere informatie. Die gegevens volgen eind december.

Januari toppermaand
‘We zijn er in geslaagd om alle topduels, tussen Feyenoord, Ajax, AZ en PSV, zo laat mogelijk in te plannen, wanneer we hopelijk weer in volle stadions kunnen spelen,’ aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal van de KNVB. Zo treft Feyenoord alleen in januari van het jaar 2021 al Ajax (uit, zondag 17 januari), AZ (thuis, zondag 24 januari) en PSV (thuis, zondag 31 januari).

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl