ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er zondagmiddag in geslaagd de topper tegen Go Ahead Eagles met grote cijfers te winnen. De Rotterdammers scoorden zes keer. De tegenstander uit Overijssel zette hier een doelpunt tegenover. Zo werd het 6-1 (3-0) op het Kasteel. Halil Dervisoglu was met drie goals de grote man aan de kant van de kasteelheren.

Bij Go Ahead Eagles startten vijf spelers in de basis met een Sparta verleden. Onder andere Jeff Stans en Pieter Langedijk begonnen aan de aftrap. Beide spelers zijn geboren in Vlaardingen.

Sparta begon erg sterk aan het duel op het eigen Kasteel. Dit resulteerde na vijf minuten in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Deroy Duarte gaf een splijtende steekpass op Halil Dervisoglu. De aanvaller bleef oog-in-oog met keeper Hobbie Verhulst rustig en maakte beheerst de 1-0. Direct uit de aftrap van de club uit Deventer was Sparta weer gevaarlijk, maar een poeier van Mohamed Rayhi werd door diezelfde doelman katachtig gestopt. De Rotterdammers bleven aandrukken. Lars Veldwijk was nog erg dichtbij, maar de keeper bracht redding in zijn korte hoek. Het veldoverwicht resulteerde uiteindelijk in een verdiende 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop wist Adil Auassar keihard binnen te werken bij de tweede paal. Vlak voor rust werd het ook nog eens 3-0. Een inzet van Mohamed Rayhi werd ernstig van richting veranderd en rolde zo het doel in, 3-0. In de blessuretijd was Rayhi weer dichtbij, maar de keeper stopte zijn inzet. Hij voorkwam lange tijd een grote nederlaag voor de gasten.

Er bleek geen rem te staan op het succes Sparta. De Rotterdammers kwamen ook erg sterk uit de kleedkamer. Na vier minuten lag de bal er alweer in. De voorhoede van de kasteelheren jaagden goed door op de defensie van de bezoekers. Dit resulteerde in balbezit en later ook een wonderschoon doelpunt van Abdou Harroui. De beer bleek los. Sparta speelde de pannen van het dak en dat betaalde zich uit in de 5-0. Opnieuw was het Halil Dervisoglu die scoorde. Direct uit de aftrap deden de bezoekers wat terug. Richard van der Venne schoot de bal laag binnen. Maar dat bleek slechts een stuiptrekking. De ploeg van Fraser hield het hoofd koel en gaf ook na de tegentreffer weinig weg.

Tot overmaat van ramp moest Go Ahead Eagles na 68 minuten ook nog met tien man verder. Jeff Stans kon door een blessure niet verder en trainer John Stegeman had al zijn wissels al gebruikt. De ruimtes werden groter, maar profiteren deed Sparta nauwelijks meer. Toch kwam de ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser via Halil Dervisoglu nog op 6-1, hij kopte een voorzet vanaf rechts keihard binnen. Het werd een onbezorgde voetbalmiddag voor alle supporters van de thuisploeg. In de blessuretijd was het nog gevaarlijk voor het doel van de bezoekers, maar een vrije trap ging er niet in. Zo eindigde een mooie, zonnige voetbalmiddag in 6-1.