Sparta verliest eerste duel onder Advocaat

VELSEN – Sparta Rotterdam heeft de eerste wedstrijd onder leiding van hoofdtrainer Dick Advocaat verloren. In Velsen werd er met 1-0 verloren van Telstar, de nummer vier van de Jupiler League.

Sparta begon matig aan het eerste duel van 2018. Vooral achterin bleken de Rotterdammers, ondanks de 5-3-2 opstelling, zwak. Tegenstander Telstar kreeg via Platje en Hamdaoui aardige kansen om de score al vroegtijdig te openen. Dit lukte echter niet. Ook bij Sparta schortte het in de afronding. Aanvaller Ragnar Ache had vlak voor rust een aardige solo in huis. De talentvolle aanvaller passeerde drie tegenstanders, maar zag zijn inzet in de handen van doelman Rody de Boer verdwijnen.

Dick Advocaat begon de tweede helft met negen nieuwe namen. Onder andere het Schiedamse talent Deroy Duarte werd ingebracht. Met de komst van aanvaller Robert Muhren creerde Sparta voorin meer kansen. Ook vleugelaanvaller Thomas Verhaar had een aardige kans, maar zijn inzet ging naast het doel van Telstar. Het massaal aanwezige publiek, waar ook Sparta-target Michiel Kramer van uitmaakte, zag net na het uur de eerste goal van de wedstrijd. Melvin Platje schoot de bal hard op doelman Nienhuis. De reservekeeper leek een goede reactie in huis te hebben, maar liet de bal los en zo verdween deze tergend langzaam over de achterlijn. Dit betekende de 1-0. Dit was tevens de einduitslag.

Zondagochtend vliegt Sparta Rotterdam naar Marbella voor een trainingskamp. Onder de Spaanse zon oefent de nummer zeventien van de Eredivisie tegen PEC Zwolle en Kaiserslautern.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl