Sparta verliest van klinisch PSV in knotsgek duel

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er niet in geslaagd om te verrassen tegen PSV. De ploeg van trainer Henk Fräser speelde een zeer degelijke eerste helft, maar stond in de eerste vijf minuten na rust te slapen en liep daardoor de tweede helft achter de feiten aan.

Sparta begon fenomenaal in het duel tegen de Eindhovenaren. PSV kon op het besneeuwde veld niet van eigen helft af voetballen en maakte door de hoge druk van Sparta een aantal grote fouten in de opbouw. Al in de vierde minuut kon de uitstekend spelende Smeets hierdoor de 1-0 binnenwerken. De aanvallende middenvelder schoot prachtig in de kruising. Na een kwartier kwam PSV iets beter in de wedstrijd en ook bij de bezoekers was de eerste poging op doel meteen raak. Mauro kopte de bal langs Okoye. Sparta had verder niet veel te duchten van PSV en logischerwijs had dit een gelijke ruststand tot gevolg.

Heel anders was dat aan het begin van de tweede helft. Binnen vijf minuten stond PSV namelijk op een comfortabele voorsprong. Er lag veel ruimte achter de Spartaanse verdediging en daar maakte eerst Malen en een minuut later Madueke gretig gebruik van. Zonde voor Sparta, dat ook in de tweede helft helemaal niet veel minder speelde dan PSV. Invaller Kharchouch had namelijk de aansluitingstreffer moeten maken en ook voetballend waren de Rotterdammers niet veel minder dan de Eindhovenaren. Toch bleef PSV klinisch afronden, want ook Max schoot na 70 minuten knap achter Okoye.

Het duel leek beslist, maar Gravenberch bracht niet lang na de goal de spanning terug na een knappe actie. Sparta leek nog steeds te geloven in een resultaat en diezelfde Gravenberch kon na 80 minuten zelfs de 3-4 binnenschieten, maar oog in oog met Mvogo miste zijn schot richting. Even later kreeg Sparta toch nog hoop omdat Kharchouch met een strafschop zijn eerste doelpunt van het seizoen mocht maken. PSV gooide echter in de blessuretijd het duel echter in het slot en won zo door zeer klinisch met de kansen om te gaan.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl