Sparta vervolgt stroef begin competitie met nederlaag tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER – Sparta Rotterdam heeft tegen Go Ahead Eagles een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van trainer Henk Fräser kwam op de eerste twintig minuten na niet aan voetballen toe op de Adelaarshorst en leed daardoor een terechte nederlaag: 2-0.

In de absolute openingsfase leek er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht voor Sparta. De ploeg van trainer Henk Fraser tikte aardig rond en al na vier minuten leidde dat tot een enorme kans voor Emegha. Zijn inzet raakte echter de paal. Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Heylen maakte een onbesuisde overtreding in het strafschopgebied en de penalty werd onberispelijk binnen geschoten. Zo liep Sparta vanaf de beginfase eigenlijk al achter de feiten aan. Na 20 minuten degelijk voetbal kantelde de wedstrijd volledig. De thuisploeg werd beter en Sparta maakte een aantal enorme fouten die niet afgestraft werden. Zo was de ruststand 1-0.

Niet ver in de tweede helft werd de situatie er echter niet beter op voor de Rotterdammers. Pinto speelde ogenschijnlijk de bal, maar na inmenging van de VAR werd alsnog een rode kaart gegeven voor de ongelukkige actie van de Luxemburger. Met tien man kwam Sparta al snel op een 2-0 achterstand nadat een goede voorzet binnen werd gekopt. Okoye kreeg zijn handen er nog wel aan, maar dit was niet genoeg. De wedstrijd was op dat moment voorbij en ondanks enkele redelijke kansen van Go Ahead Eagles hield de Nigeriaanse doelman zijn doel verder schoon. Zo beleeft Sparta een behoorlijk stroeve start van de Eredivisie, met 1 punt uit drie wedstrijden.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl