Sparta zeer waardig onderuit in de Arena

AMSTERDAM – Sparta Rotterdam is in het eerste duel na de winterstop zeer waardig voor de dag gekomen tegen koploper Ajax. De Rotterdammers verdienden het op basis van de gecreëerde kansen en de getoonde vechtlust om met minimaal een punt weg te gaan uit Amsterdam, maar hadden het geluk niet aan hun zijde: 2-1.

Dat Sparta totaal niet kansloos was in de Arena bleek wel uit het aantal maal dat de Rotterdammer de paal raakten. Drie keer ketste de bal af op het alluminium en ook moest Onana een aantal maal redding brengen. Dit begon eigenlijk al na één minuut. Sparta speelde opportunistisch en hier wist Ajax weinig raad mee. Zo was Ache in de openingsminuut dicht bij een doelpunt. Ajax had uiteraard wel het betere van het spel, maar creëerde niet eens gek veel kansen en vonden bovendien vaak een uitblinkende Harush op hun pad.

Niet gek ook dat het eerste doelpunt wat toevallig tot stand kwam. Een klutsende bal kwam pal voor de voeten van Van Den Beek terecht en hij kon makkelijk binnen schieten. Sparta was van afstand nog een aantal maal gevaarlijk, maar begon pas echt van zich af te bijten toen Ajax de 2-0 had gemaakt na een mooie combinatie tussen Gravenberch en Ekkelenkamp. In de slotfase creëerden de Rotterdammers zeker vier grote kansen, waarvan twee het houtwerk raakten en één doel trof via de ingevallen Piroe. Uiteindelijk had Duarte in de slotfase zelfs nog de 2-2 op zijn schoen, maar zijn inzet verdween recht in de handen van Onana. Zo kreeg Sparta eigenlijk zelfs te weinig tegen de koploper en konden de Rotterdammers dus met opgeheven hoofd huiswaarts keren.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl