ROTTERDAM – Excelsior Rotterdam heeft in een knotsgek duel gewonnen van FC Den Bosch. In het Van Dongen en de Roo stadion werd tien maal gescoord. Dit werd net niet eerlijk verdeeld over beide ploegen, waardoor Excelsior er met de winst vandoor ging: 6-4.

Eerder dit seizoen was het duel tegen FC Den Bosch een zeer beladen duel voor Excelsior, maar ook de thuiswedstrijd tegen de Brabanders is memorabel te noemen. In de eerste helft leek het duel echter nog af te stevenen op een makkelijke overwinning voor de Kralingers. Omarsson en Vloet brachten de Rotterdammers op een comfortabele wedstrijd. Het was pas in de tweede helft dat het duel echt losbrandde.

Binnen een kwartier na rust keek Excelsior namelijk ineens tegen een 2-3 achterstand aan. Marques (2) en Verbeek waren de doelpuntenmakers. Bruins bracht de Kralingers niet veel later vanaf de strafschopstip weer op gelijke hoogte, maar niet veel later stond Den Bosch weer voor, nadat Marques zijn derde van de avond maakte. In het laatste kwartier stelde Excelsior gelukkig orde op zaken. Zwarts tekende voor de 4-4 en nota bene Mendes Moreira, in het heenduel nog racistisch bejegend, schoot de 5-4 binnen. Het slotakkoord was voor Rai Vloet, die met zijn tweede van de avond de zege veilig stelde.