Sportdebat Tweede Kamer in teken van coronamaatregelen

De Tweede Kamer spreekt vandaag, maandag, over het landelijk sportbeleid en de sportbegroting van het komend jaar. Het sportdebat zal dit jaar in het teken staan van de coronamaatregelen in de sport. Het coronavirus legt de samenleving stil en daarmee ook het Nederlands voetbal.

Het wegvallen van competities, geen publiek langs de lijn en in de stadions, stille amateurcomplexen en geen actief verenigingsleven. Daarom pleiten we bij de politiek om te blijven voetballen, te blijven verbinden en te blijven verenigen op een veilige en verantwoorde manier.

Sport essentieel voor onze gezondheid

Sport blijkt juist in tijden van corona ontzettend belangrijk om de samenleving mentaal en fysiek gezond te houden. Het zorgt ervoor dat mensen fit blijven en hun weerstand verhogen. Voetbal is een uitstekend middel voor een sterkere, gezondere en weerbare samenleving. Buitensportverenigingen gedeeltelijk openstellen zorgt ervoor dat de samenleving weer fit kan worden en weerstand kan opbouwen tegen het coronavirus. Ook brengt het ons noodzakelijke ontspanning in een super moeilijke en spannende tijd.

Voor de toekomst van ons voetbal

De Nederlandse verenigingscultuur is uniek. Voetbalverenigingen brengen en houden al meer dan 130 jaar mensen van allerlei achtergronden bewegingen. Daarom is het behoud van onze uniek voetballandschap cruciaal voor een gezonde en hechte samenleving. Deze crisis vraagt nu en in de toekomst om doelgerichte investeringen van de overheid en politiek om de sport in Nederland overeind te houden. Samen met de overheid wil de KNVB het Nederlands voetbal voor iedereen toegankelijk houden, zodat iedereen ervan kan genieten op zijn of haar manier.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl