Sportverenigingen open voor jeugd

Het kabinet heeft op 21 april aangekondigd dat sportverenigingen open mogen voor de jeugd. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar mogen vanaf 29 april onder begeleiding buiten met elkaar sporten. De leeftijdsgroep 13-18 jaar moet daarbij wel anderhalve meter afstand tot elkaar houden. Er mogen geen (officiële) wedstrijden worden gespeeld. Ook de kleedkamers en kantines bij buitensportaccommodaties blijven dicht.

Regels opgesteld voor veilig sporten
Er is nog veel onduidelijk. Op dit moment werkt het NOC*NSF aan het toepassen van regels (protocollen) die de sportorganisatie afgelopen tijd samen met Platform Ondernemende Sportaanbieders, VSG en het ministerie van VWS heeft voorbereid. Deze regels zorgen er straks voor dat de jeugdactiviteiten goed en veilig georganiseerd kunnen worden. Het NOC*NSF stelt overkoepelende regels voor de sport op. Daarnaast werken sportbonden aan regels die per sporttak gelden.

Wanneer de regels klaar zijn is op dit moment nog niet duidelijk. Als er meer bekend is, leest u dat op onze website.

Begin met plannen voor jeugdtraining
Elke sportverening weet zelf het meest van het gebruik van haar eigen accommodatie en het eigen sportaanbod. Begin dus gerust al met het praktisch uitdenken van de jeugdtrainingen die weer verder kunnen gaan. En toets uw ideeën straks aan de geldende regels. Uiteraard kunt u ook wachten op de regels. En naar aanleiding daarvan uw eigen plan van aanpak opstellen.

Meer informatie?

Kijk dan bij vragen en antwoorden over sport van de Rijksoverheid. Of kijk bij vragen en antwoorden van het NOC*NSF.

Heeft jouw club dringende vragen?

Stel deze aan de gemeente via bewegenensporten@schiedam.nl.

Bron: Gemeente Schiedam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl