Sterk CION eenvoudig langs Kethel Spaland (za)

Schiedam – Een sterk CION heeft eenvoudig afgerekend met Kethel Spaland (za). De ploeg van oefenmeester Najim Nasri kwam door een doelpunt van Danny Koetsier, die een afgemeten steekpass van Joey van der Velden op karakter ingleed,  al na een kwartier spelen op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Tiemen Noordam de score waardoor de Vlaardingers in een zetel de thee op konden zoeken.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld ongewijzigd, CION bleef kansen creëren maar was slordig in de afwerking en Kethel Spaland (za) was niet bij machte daar iets tegenin te stellen. In het slot van de wedstrijd drongen de Schiedammers aan wat diep in blessuretijd resulteerde in een strafschop. Deze werd door Miletson verzilverd maar had alleen statistische waarde: 2-1

Trainer Nasri  van Cion was tevreden na de wedstrijd:” De eerste helft stonden we goed. We hadden ons eigenlijk ingesteld op Yuri Nooteboom en Miletson Silva de Freitas in de spits. Toen Nooteboom geblesseerd bleek en ze met twee spitsen speelden heb ik mijn laatste man meer op het middenveld laten spelen. Op basis van de eerste helft vind ik de overwinning verdiend. Onze jonge verdediger Melvin Brandwijk schakelde Silva de Freitas goed uit. De tweede helft kwamen we moeilijk onder de druk uit mede omdat twee van onze aanvallers geblesseerd raakten. Maar tot echt grote kansen heeft dat niet geleid voor hen. Al was ik wel blij dat de aansluitingstreffer niet eerder kwam want dan had ik het nog moeten zien.”
Trainer Peter van Buren was teleurgesteld in zijn ploeg: “We hebben ons gewoon af laten troeven, vooral in de eerste helft.  Sommigen begrijpen in dit soort wedstrijden kennelijk niet waar het echt om gaat.  Eelco van Viersen was de enige die echt de strijd aanging. Voor de rest was het een collectief falen.”

Door de overwinning lijkt de strijd om de eerste periode, mede door de knappe overwinning van HBSS op DVO’32, te gaan tussen HBSS en CION.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl