Sterk HVC’10 verliest derby van Honselersdijk

De 3-2 nederlaag tegen SV Honselersdijk tegen zijn oude club  was nog de minste zorg van HVC’10- trainer Piet Boon na afloop van de wedstrijd. Een week voordat de competitie herstart, verloor hij tijdens de wedstrijd ook twee van zijn ‘sterkhouders.” Het is maar de vraag of die volgende week kunnen aantreden bij de hervatting tegen DoCos. Bij  Jorno Reurink  leek het uitvallen na twintig minuten een voorzorgsmaatregel te zijn. De blessure van Leroy een kwartier voor tijd) leek meer zorgen te baren. Zijn vertrek betekende eigenlijk het einde van de wedstrijd voor HVC’10. Omdat ook Glenn Boon al in de rust was gewisseld, speelde  Michael en Kay van den Bos samen in het centrum. De tot dat moment sterk spelende Michael werd daardoor node gemist op het middenveld. HVC’10 was de draad en samenhang kwijt . Vijf minuten na het vertrek van Leroy benutte SV Honselersdijk een scherpe counter. 3-2
Het was voor de thuisclub ook alleen aan spits Tom van Veen te danken dat het won van de Hoekse club. Zeker in de eerste helft kwam het nauwelijks aan voetballen toe en HVC’10 deelde met Kyrill Slutskyy, Jorno en Michael van den Bos op het middenveld de lakens uit. Het verschil tussen laagvlieger uit de eerste klas,  SV Honselersdijk,  en suptopper uit 2 C  HVC’10 was niet te zien. Of misschien juist wel, want HVC’10 was duidelijk beter.
Handsbal of niet?
Over de nieuwe handsbalregeling is in de media al veel geschreven. Opnieuw werd na een kwartier een aangeschoten bal tegen de arm van Rick Voskamp door scheidsrechter Stanley van Lith met een vrije trap bestraft. Voor Van Veen maakt elf  meter of zestien meter geen verschil. Hij schoot de bal  fraai en hoog  in de hoek achter Tom van der Spek, die opnieuw de plaats van Vincent Madern innam.  Het was een onverdiende voorsprong, want de thuisclub kwam tot dat moment in het stuk niet voor. Gelukkig was het vijf minuten later alweer gelijk.  De voor de rust sterk spelende Kyrill Slutskyy legde een vrije bal terug op  aanvoerder Michael van den Bos die simpel binnenschoof  achter doelman Dahley le Duc. (1-1)
Afmaken van kansen is niet het sterkste punt
Van de 30 t/m de  40e minuut creëerde de speelse voorhoede van HVC’10 vier 100 % kansen, maar óf Le Duc redde óf de bal werd naast geknald ( Mitchell Bouwhuis (3x) , Rico Sterrenberg) Een kopbal van Michael van den Bos werd van de lijn gekopt. Afmaken is nog steeds niet de gewenste kwaliteit  van de Hoekse aanval.
Invallers
Na rust verdween bij HVC’10 ook al uit voorzorg  Glenn Boon (ziek geweest) van het veld. Hij werd vervangen door Jim van Dijk. HVC’10 pakte snel de draad weer op. Het miste via Bouwhuis twee kansen, voordat in de 60e minuut Sil van Ooijen wegdraaide bij zijn tegenstander en  tegen Le Duc opknalde. De terugkaatsende bal werd  heel strak ingeschoten  door invaller Rico Sterrenberg.(1-2)  Die stand was verdiend, maar na een verdedigingsfout ontsnapte toch weer  Tom van Veen. Hij werd  vlak vóór de beruchte lijn gestopt door Kay van den Bos. Vrije trappen kan Tom dus nemen,  maar deze  redde Tom van der Spek wel. De terug ketsende bal werd echter door een Honselse verdediger  wel binnengetrapt. (2-2)
Nare blessure
HVC’10 speelde daarna slordiger,  hield  het veld te groot, omdat de  spitsen vóór bleven hangen en het middenveld niet goed meer aansloot. Het had voor HVC’10 beter afgelopen kunnen zijn. In de 74e minuut blesseerde Leroy Smits zichzelf aan de knie  en daarna  speelde op halve kracht. Bij schoten uit de tweede lijn moest doelman Tom van der Spek enkele keren  redding brengen. Maar het werd na een aanval van SV Honselersdijk toch nog 3-2. score had daarna nog hoger kunnen uitvallen in Honsels voordeel, maar Van der Spek en één keer Jim van Dijk voorkwamen een hogere score.  Het eindresultaat leek na afloop niet belangrijk, wel de zorg om de geblesseerden. De waslijst aan geblesseerde verdedigers (o.a. Wesley van der Est. Daniël Storm en Jeffrey van den Bos) kon in de kerstperiode niet worden opge’schoond’.  Toch een zorgelijk punt voor volgende week.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl