Kethel Spaland (za) en VFC (za) in evenwicht

Op een winderig maar druk bevolkt Willem Alexanderpark eindigde een meer spannende dan goede derby tussen Kethel-Spaland za. en VFC in een gelijkspel (1-1). Een voor beide ploegen teleurstellende uitslag. De Schiedammers kwamen via een benutte strafschop van Dimitri  Hooftman op voorsprong. Met elf tegen tien man scoorden de Vlaardingers via Dimitri van der Meer de gelijkmaker.
De eerste minuten begon VFC wat beter aan de wedstrijd dan de Schiedammers maar toch was de eerste kans voor de thuisploeg. Na een  combinatie tussen Lars Westerveld en Naigy Klepke werd het schot van de laatste gekeerd door keeper Bob Kloppenburg. Daarna kroop Kethel-Spaland wat meer uit zijn schulp. Rechtsback Melvin Post pikte  de bal na zo’n 17 minuten op een meter of vijfentwintig van het doel van de bezoekers op en begon aan een solo die in het strafschopgebied  onreglemantair gestuit werd.
Ondanks dat keeper Kloppenburg er dicht bij zat schoot Dimitri Hooftman de toegekende penalty binnen (1-0).
VFC had moeite met het bereiken van de voorwaartsen en Kethel-Spaland was gevaarlijk in de omschakeling. Remco Wuister wist een voorzet van Westerveld niet achter Kloppenburg te krijgen.  Kort voor het half uur bereikte een prima voorzet van links van Mitchel de Wit spits Miletson Silva de Freitas. Zijn schot ketste via de onderkant van de lat van de Vlaardingers weer het veld in. Op weg naar de rust leek VFC voor de eerste keer gevaarlijk te worden maar Joep Prenger werd door Bart Lansbergen tegen de grond gewerkt. Rood voor de laatste man van de thuisploeg. De toegekende vrije trap leverde uiteindelijk ook geen gevaar op.
De tweede helft leverde het spelbeeld op wat gezien de aantallen op het veld te verwachten was. Een aandringend VFC en een op de counter loerende thuisploeg. Al was de eerste kans na rust toch voor Kethel-Spaland maar het schot van Westerveld miste precisie. Na een minuut of tien in de tweede helft kwamen de eerste kansen voor VFC. Binnen een minuut schoot linksbuiten Silvano Kouwenberg eerst over en daarna op de vuisten van keeper Ruben Hortensius. Even later bereikte De Wit van Kethel-Spaland met een boogbal Naigy Klepke. De aanvallende middenvelder schoot met zijn linker uit een volley direct op het doel maar zijn vlammende schot verdween net over. Het vele balbezit van de bezoekers leidde niet tot grote kansen. Met nog twintig minuten te spelen leek de 2-0 er voor de thuisploeg zelfs te komen toen Westerveld helemaal alleen op het doel af ging. Maar hij werd teruggefloten vanwege een vermeende overtreding van Wuister.
VFC probeerde vooral met indraaiende voorzetten vanaf het rechtermiddenveld via de linkervoet van Prenger wat te forceren. Een kwartier voor het eind belandde een ogenschijnlijk mislukte voorzet van hem bij de ingevallen Dimitri van der Meer die met de punt van zijn schoen de bal achter Hortensius schoot (1-1). Dezelfde Van der Meer was kort daarna met twee kopballen uit identieke voorzetten van Prenger dicht bij de voorsprong maar Hortensius bracht beide malen redding. De beste kans aan het eind op de overwinning was voor de thuisploeg. De ingevallen Boy Bronkhorst bereikte met een strakke bal Klepke. Waar hij de bal misschien beter eerst aan had kunnen nemen besloot hij door vermoeidheid direct van buiten de zestien te schieten waardoor de bal een te makkelijke prooi voor Kloppenburg werd.
Trainer Peter van  Buren: “Achteraf een terechte uitslag al wisten zij ondanks het vele balbezit eigenlijk weinig tot niets te creëren. Dat tegendoelpunt valt heel ongelukkig. Waardeloos dat we met tien man het uiteindelijk niet weten te bolwerken. Wel heel trots hoe mijn ploeg elkaar verbaal en met inzet ondersteunden. Op het middenveld hebben Westerveld en Klepke veel werk verzet maar dat geldt eigenlijk voor de gehele ploeg. Mijn complimenten”.
Doelpuntenmaker Dimitri van der Meer keek met gemengde gevoelens terug op het treffen:
“Het was een lastige wedstrijd met met veel duel kracht. We hadden veel moeite met een inzakkend Kethel-Spaland. Zelf was ik met twee kopballen nog dichtbij maar helaas. Maar wel teleurstellend dat we een hele helft een man meer hadden maar toch niet weten te winnen. “
Bart Lansbergen van de Schiedammers was teleurgesteld:” Ik probeerde de bal te blokken maar raak inderdaad hun speler. Nu maar hopen dat de schorsing meevalt. ”

Foto’s: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl