Sterk PPSC verspeelt onnodig twee punten

Rotterdam – PPSC heeft vanmiddag een knap punt behaald in Rotterdam. Tegen het sterke Zestienhoven werd het 3-3. Toch kan deze puntendeling als een verlies beschouwd worden, daar de Thurlede-bewoners vlak voor tijd nog met 1-3 voorstonden.

Via treffers van Sven Botter en een benutte penalty van Michael Franken ging PPSC zeer terecht met een 0-2 voorsprong de rust in. Ook na de thee waren de Schiedammers de betere en was het wachten op de derde treffer. Tegen de verhouding in kwam Zestienhoven terug in de wedstrijd. PPSC wist zijn rug te rechten en via Calvin Barkmeijer werd de marge weer op twee gezet en leek de zege mee naar Schiedam genomen te worden. In de slotfase waarin PPSC ietwat rommelig oogde kreeg het vlak voor tijd de 2-3 te verwerken. Een slotoffensief van de thuisploeg werd beloond, al viel de gelijkmaker heel diep in de blessuretijd.

Trainer Jeremy Hagestein baalde van het puntenverlies. ,,Vandaag hebben we echt twee punten verloren en dat voelt heel zwaar.  Ik ben dan ook teleurgesteld vanwege het verlies, maar niet over de arbeid die door de spelers is verricht. Grote omkentering vandaag was het uitvallen van onze keeper Martijn Hertog. De goals die daarna vallen komen allemaal voort doordat wij achteruitlopen en dat is echt zonde, want we waren zeker in de eerste helft echter heel sterk. Na wat wissels gaven wij Zestienhoven wel het gevoel dat er toch wat te halen viel en gingen zij opportunistische spelen. Toch weten wij ons weer terug te knokken naar de 1-3, maar die laatste fase van de wedstrijd lieten wij hen te makkelijk opkomen. We moeten het verlies nemen zoals het is, maar tegelijkertijd beseffen dat we het zelf in de hand hebben gehad. Ik vind ook echt dat wij hoog kunnen eindigen in deze competitie en misschien wel kampioen worden, want wij kunnen voetballend het verschil wel maken. Al is het nu wel zaak om dit ook lang vol te houden, want wij zijn wel een goed voetballende ploeg”, sloot Hagestein af. 

 

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com