PPSC meldt zich aan top na overwinning op Blijdorp

 

Schiedam – PPSC heeft gisteren al weer zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt. De Schiedammers versloegen Blijdorp met 2-1. Spits Michael Franken score beide treffers voor PPSC, waarvan er één uit een strafschop. Door deze zege, staat ‘PP’, samen met Oliveo en Victoria’04 bovenaan de ranglijst met 12 punten uit vijf wedstrijden.

Verdediger Emil van Schie sprak van een terechte over winning. ,,De eerste 20 minuten van de wedstrijd speelden wij erg verzorgd, waarin wij ook scoorden. Daarna zakten wij qua niveau ver terug al vergaten wij wel de 2-0 en 3-0 te maken. Ook Blijdorp kreeg kansen, voornamelijk in de tweede helft. Het werd dan ook 1-1, maar door een terecht gegeven strafschop werd het uiteindelijk 2-1. Al met al een verdiende overwinning, maar het spel moet volgende week echt beter”, sloot Van Schie realistisch af.

Ook coach Jeremy Hagestein sprak van een verdiende overwinning. ,, Dit omdat we buiten de 2 goals die we uiteindelijk maakten, er wel 6 of 7 hadden kunnen maken. Het was van onze kant verder heel te magertjes, slordig, en niet de beleving en spirit die je hoopt te gaan zien. Mede door een aantal afwezigen (vakantie, blessure) was de vastigheid ver te zoeken. Belangrijk is wel, dat we na zo’n slechte wedstrijd toch de 3 punten pakken en mee blijven doen. In de eerste helft was PPSC sterk en scoort ook vanuit een geweldige aanval de 1-0 door onze 18 jarige spits Michael Franken. Daarna volgen meerdere kansen, alleen is het geluk niet aan onze zijde en worden er verkeerde keuzes gemaakt. In de tweede helft deden we er een tandje bij, maar het loopt allemaal niet zoals we willen. Blijdorp word nog chaotischer en agressief, maar de goed leidende scheidsrechter had alles prima onder controle. Toch gingen wij mee in het spel van Blijdorp waardoor het spel voor ons en de toeschouwers niet om aan te zien was. Ik werd er ook niet echt vrolijk van, zeker omdat Blijdorp in die fase op gelijke hoogte kwam. Zoals gebleken vanuit de afgelopen weken weet PPSC niet van opgeven en weet via een penalty de winnende goal te maken in minuut 82ste minuut door wederom Michael Franken. Constatering is dat je slechte wedstrijden hebt in een seizoen, zaak voor mij is om dat te minimaliseren en deze slechte wedstrijden te winnen. Volgende week de uitwedstrijd bij Zestienhoven, er zal dan wel uit een ander vaatje getapt moeten worden, maar daar ben ik dan niet bang voor”, sloot Hagestein af.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com