Stijn van Gassel is dit seizoen een van de meest besproken spelers van Excelsior Rotterdam. De doelman kreeg in de eerste 29 wedstrijden weliswaar 66 doelpunten tegen, hij verrichtte ook een recordaantal reddingen:151. Daarmee zorgde de 26-jarige steunpilaar onder de lat er meer dan eens voor dat de Kralingers belangrijke punten konden binnenhalen in de strijd om handhaving in de Eredivisie.

 

Parachute gevonden
Het seizoen is nog niet afgelopen maar als de voortekenen niet bedriegen, heeft Excelsior net op tijd het juiste ritme weer gevonden. Met belangrijke overwinningen op SC Cambuur en Go Ahead Eagles en een knappe 0-0 tegen FC Twente vonden de Kralingers de zo gewenste parachute om de vrije val te stoppen die sinds de winterstop gaande was op de ranglijst. Met nog vijf finales te gaan bezet Excelsior de vijftiende plek, die aan het eind goed is voor een eredivisieplek in het komende seizoen.

 

Tot het einde spannend
Keeper Stijn van Gassel is een belangrijke pion voor de Kralingers, al is de geboren Limburger de eerste om te wijzen naar het team en niet naar zijn eigen prestaties. “Natuurlijk ben ik blij dat ik het zo goed doe, maar het gaat echt om Excelsior. Wij willen in de Eredivisie blijven en moeten daar elke wedstrijd alles voor geven. Ik denk dat het tot de laatste speeldag spannend zal zijn. Maar de laatste weken hebben wij goede zaken gedaan, waardoor onze uitgangspositie wat positiever is. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken.”

 

Optie gelicht
Van Gassel zette in de zomer van 2021 zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Excelsior lichtte onlangs die optie, waardoor er in principe nog een derde seizoen bijkomt. Toen hij naar Excelsior kwam, had Van Gassel al ruim 160 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie op zijn naam staan bij Helmond Sport. Bij Excelsior wilde hij zich verder ontwikkelen. Dat lukte en na de sensationeel verlopen play-offs van vorig seizoen, waarin Roda JC, Heracles en ADO Den Haag werden verslagen, speelt hij nu met Excelsior op het hoogste niveau.

 

Slippertjes worden meteen afgestraft
“Een geweldige stap voor mijn ontwikkeling”, stelt de huidige aanvoerder van Excelsior. “Het niveau in de Eredivisie is hoger en ik krijg natuurlijk veel meer te doen. We spelen tegen topspelers die veel slimmer en sneller zijn, dus je moet continu op je hoede zijn. Het kleinste slippertje wordt meteen afgestraft. Mijn doel was om te kijken of ik een hoger niveau aan zou kunnen. Wat dat betreft is het lekker dat ik nu elke week in de Eredivisie kan laten zien wat ik kan. Mijn reddingen zijn belangrijk en krijgen veel aandacht, maar het gaat erom wat wij als team bereiken. Pas als we in de Eredivisie blijven, is het seizoen echt geslaagd.”

 

 

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 64-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl