Stormloop in extremis kan gelijkspel tegen FC Twente niet voorkomen voor Feyenoord

ROTTERDAM – Feyenoord is in eigen huis tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. Tegen FC Twente haalde Dick Advocaat veel te lang niet het juiste niveau. Pas in de slotfase zette Feyenoord echt aan, maar door onnauwkeurigheid in de afronding bleven de bezoekers overeind: 1-1.

Feyenoord startte zeer matig aan het eerste duel in de Kuip en keek daardoor binnen een mum van tijd tegen een achterstand aan. Zwak verdedigen zorgde ervoor dat Danilo met een prachtig hakje Cerny vrijspeelde, die prima afrondde. Zo liepen de Rotterdammers al vroeg achter de feiten aan. Na een kwartier begon de ploeg van Advocaat beter te voetballen, wat leidde tot een aantal kansen. Bij één van deze kansen legde arbiter Van Boekel de bal op de stip. Waar Berghuis normaal altijd doel treft bij strafschoppen verloor de topscorer deze status nu door een goede redding van Drommel. In de rebound werd de aanvaller echter gevloerd, wat wederom een penalty opleverde. Dit maal schoot Berghuis de strafschop onberispelijk binnen.

De tweede helft was van beide ploegen een stuk zwakker dan de eerste. Er werden minder kansen gecreëerd en bovendien werd erg slordig omgegaan met balbezit. Zo leek het duel een beetje dood te bloeden. Advocaat bracht Bozenik en Teixera voor een nieuwe impuls. Pas in de blessuretijd zette Feyenoord echt aan, wat nog drie enorme kansen opleverde. Berghuis kon twee maal vrij afwerken op doel, maar in beide gevallen misten zijn schoten richting. Verder had Narsinh de overwinning nog op zijn schoen, maar ook hij schoot net naast. Zo leverde het tweede duel van het seizoen meteen puntverlies op voor de Rotterdammers, die nu vier punten verzamelden uit 2 duels.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl