Succesvolle hitting clinic voor softbalsters SV&HV Schiedam

Schiedam – Voor de softbalsters van SV&HV Schiedam was er donderdag 1 maart jl. bezoek van hoofdklasseniveau. Zij werden namelijk getraind door Peter van Dalen en Edward Franka, coaches van het in de Golden League spelende Sparks uit Haarlem. Ook Johan Korpel, talentencoach van Blue Angels en initiator van de hitting clinic was hierbij aanwezig.
Onder leiding van het drietal, met ondersteuning van Sparksspeelster Tammie Lijbers, vond de clinic plaats in de slagtunnels van Sportpark Willem-Alexander.
Niet alleen de selectiespeelsters van Schiedam konden profiteren van de kennis van de gerenommeerde coaches, ook een zestal junioren draaiden volop mee. “Het was geweldig om te zien. Zo’n 20 speelsters hingen aan de lippen van de gasttrainers. Ongetwijfeld helpt deze hitting clinic mee om onze softbalsters op een hoger niveau te krijgen”, meldt Schiedamcoach Will Oosterveer.
Of de professionele aanwijzingen van het trainerskwartet gelijk al zal leiden tot betere slagprestaties, zal maandag 12 maart a.s. blijken. Dan start de hoofdmacht van Schiedam ter voorbereiding op het seizoen de oefencampagne tegen het Delftse Blue Birds. De junioren, die dit jaar gaan spelen in de hoogste jeugdklasse van Nederland, oefenen twee dagen eerder tegen het jeugdteam van Red Lions in Rijswijk.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com