SV&HV Schiedam wint opnieuw

Capelle a/d IJssel – De honkballers van SV&HV Schiedam hebben afgelopen vrijdag hun tweede overwinning behaald. Onder het kunstlicht in Sportpark Schenkel werd het ervaren reserveteam van Euro Stars opzij gezet met 5-10.

De sterke Capelse slagploeg, vol met voormalig hoofdklassespelers, werd goed in bedwang gehouden door de Schiedamse pitchers. Coach Gershwin Hernandez begon met Rick v.d. Post op de heuvel. De Hagenaar, die langdurig kampte met een blessure, deed het 4 innings lang voortreffelijk. Daarna nam routinier Stefan Droog het van hem over en gooide de wedstrijd solide uit.

Schiedam ging in de eerste slagbeurt gelijk goed van start. Tjeerd Boer opende met een tweehonkslag, waarna Dario Spruit Bleeker en Roeland Offermans volgden met hits. Nadat Tjeerd Boer over de thuisplaat was gekomen, kon ook Dario Spruit Bleeker scoren op een verre klap van Leon Korpel.

Twee innings later liepen de Schiedammers verder uit door hits van Roeland Offermans, Leon Korpel, Rodrinov Faries en Sander Bol. En in de vierde slagbeurt sloeg Dario Spruit Bleeker zijn teamgenoten Gino Spruit Bleeker en Roland van Ee over de thuisplaat (0-6).

Euro Stars leek terug te komen door in de 4e inning driemaal te scoren, maar daarna hielden de Schiedammers het goed dicht. En aanvallend was de Schiedamse koek nog niet op. In de zesde inning scoorden Rodrinov Faries, Lennard Bol, Gino Spruit Bleeker en Tjeerd Boer. Dat de Capellenaren later nog 2x over de thuisplaat kwamen, deerden de mannen van coach Gershwin Hernandez en assistent Arie Korpel niet. Na twee wedstrijden is het honkbalteam van SV&HV Schiedam nog ongeslagen.

Foto: Judith Droog

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com