SV&HV Schiedam wint ruim van koploper

Het honkbalteam van SV&HV Schiedam heeft gisteren flink uitgehaald. In Utrecht werd tegen koploper Domstad Dodgers met maar liefst 3-15 gewonnen.

De ruime zege is opmerkelijk gezien het gemis van een aantal Schiedamse basisspelers.  Zo waren de pitchers Stefan Droog en Roeland Offermans er niet bij, alsook Dario Spruit Bleeker. Tot overmaat van ramp moest ook pitcher Rob van den Bosch verstek laten gaan vanwege een blessure, zodat de Schiedamse formatie drie reguliere pitchers moest missen.

Na lange tijd stond daarom Lennard Bol (zie foto) weer eens als starter op de heuvel. De normaliter korte stop spelende Schiedammer bleek onbespeelbaar voor de Utrechtenaren. Daarbij werd hij geholpen door een nagenoeg foutloos spelende verdediging. Zo had o.a. de op het derde honk geposteerde debutant Johnathan de Mei een aantal mooie acties, en maakte midvelder Roland van Ee een geweldige ‘diving catch’.

Aanvallend stond de Schiedamse formatie op scherp. Mede door een homerun van Wiljaidro Paulina nam SV&HV Schiedam al in de eerste twee innings een ruime voorsprong. Deze voorsprong werd in daaropvolgende slagbeurten nog verder uitgebouwd, waarna na 7 innings de wedstrijd vanwege de ‘mercy rule’ voortijdig werd beëindigd.

Door de zege op Domstad Dodgers is SV&HV Schiedam geklommen naar een vierde plaats, twee punten achter de nieuwe koploper Jeka, dat komende zondag op bezoek komt in Sportpark Bijdorp. Aanvang 14.00 uur.

Het softbalteam van SV&HV Schiedam speelde van het weekend niet tegen HSC Nuenen. Regen was de spelbreker. Zaterdag 3 oktober ontvangen de softbalsters het Brabantse Gryphons. Deze thuiswedstrijd begint om 17.00 uur.

Foto: Saskia van Kampen


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl