SCHIEDAM – De korfballers van Nexus hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen Conventus verloren. Met name in de eerste helft liep de thuisclub achter de feiten aan, met een optimaal profiterend Conventus (5-10 ruststand). Het pleit voor de Schiedammers dat zij in de 2e helft alles uit de kast haalden om de achterstand op Conventus in te lopen. Nexus kroop dichterbij, maar op de stand 13-15 was er geen tijd meer om het nog enigszins spannend te maken.

De eerste helft startte in het voordeel van Nexus. Er werd al snel een voorsprong van 2 punten gecreëerd. Conventus reageerde hierop met tegendoelpunten. Dit resulteerde in een spannend verloop van de eerste 15 minuten van de eerste helft. De stand was na deze periode 4-4. Conventus was gedreven en wist Nexus af te troeven op de plek waar zij juist vaak de overhand heeft: in de rebound. Nexus was de bal vaak na 1 schot al kwijt en de gasten konden juist meerdere kansen nemen, waardoor zij een voorsprong wisten te creëren van 5 punten. De rust werd ingegaan met een achterstand van 5-10.

Na de rust kwam Nexus beter in haar spel. Laura Seip kwam binnen de lijnen om wat meer lengte in de ploeg te brengen, maar aanvallend wist zij ook haar doelpuntje mee te pakken. Met nog 12 minuten op de klok had Conventus nog steeds een comfortabele voorsprong (10-14). Mario Bernard, de trainer Nexus, probeerde met enkele wissels het spel van Nexus te beïnvloeden. Hierdoor wist Nexus de voorsprong van Conventus te verkleinen. De tijd was echter te kort om nog aanspraak te mogen maken op een punt. De Schiedammers moesten genoegen nemen met een eindstand van 13-15.

De Bernard-equipe staat met 1 punt uit 4 wedstrijden inmiddels op een 7e plaats. Volgende week speelt Nexus tegen Thor, de huidige nummer 4 uit de competitie. Voor de Schiedammers is het zaak om de komende week vertrouwen te tanken. Coach Bernard: “we hebben genoeg kansen in de wedstrijd, alleen het afrondingspercentage moet omhoog. Ik heb er alle vertrouwen in dat we zaterdag tegen Thor de eerste winstpartij gaan pakken.”