SVV maakt zich op voor nieuw hoofdstuk

In en rond Schiedam ging niet lang geleden het gerucht dat voetbalvereniging SVV zou ophouden te bestaan. Geen bestuur, geen senioren en bovendien geen jeugd: geen  basis voor een solide toekomst. SVV-voorzitter Pim Koning heeft die berichten ook gehoord, maar kan inmiddels een zeer positief en zelfs revolutionair plan uitrollen voor SVV in het nieuwe seizoen 2022-2023 en de jaren daarna.


Begrippen
In het nieuwe plan staan begrippen als: nieuwe kansen, een voetbalschool, divisievoetbal, André Wasiman, 3e klas en hoger, Clancy, Leonidas-jeugd, groei en de beste club van Schiedam. De jeugd moet op termijn weer divisie gaan spelen. Het zijn woorden die nu nog niets betekenen, maar die de komende jaren een rol  in de clubgeschiedenis moeten spelen. Het klinkt allemaal ambitieus, maar de man achter deze woorden gelooft in de nieuwe voetbalfilosofie voor SVV.
In maart 2020 trad Pim Koning als voorzitter bij SVV aan, opvolger van Edwin Suttorp.


SVV gaat niet verloren
Bestuurder pur sang Pim Koning had het na tien jaar voorzitterschap bij Kethel Spaland wel allemaal gezien. De back op het voetbalveld kon echter de lokroep van SVV niet weerstaan en stapte direct de vertragende lockdown in. Ik meldde me aan,  omdat ik het zonde zou vinden als SVV met haar clubhistorie verloren zou gaan. Ik wist ook dat het geen makkelijke opgave zou worden.

Een moeilijk begin
Eén van  Konings eerste daden was de aangestelde trainer van het 1e zaterdagelftal af te halen. “Hij wilde dat team namelijk samen met de jeugd trainen, maar beide dingen goed doen kan gewoon niet. Hij is daarna direct met alles gestopt

Vijfde klasse
De kans bestaat dat het huidige elftal naar de 5e klasse degradeert, maar dat zal niks aan onze plannen veranderen. De jeugd moet de bouwsteen onder de nieuwe plannen worden.”  
Nog maar kort geleden had SVV 220 jeugdleden, maar dat aantal liep drastisch terug naar 40, waarvoor ook nog eens geen wedstrijden konden worden georganiseerd. Enkele maanden geleden belde Geert van ’t Hof, de voormalige geldschieter van hetfailliete Leonidas, die namens André Wasimans Rising Star een voetbalschool in de aanbieding had.

Voetbalschool
Wij hadden  als club plek genoeg en na enkele goede gesprekken verhuisde de voetbalschool van Rotterdam naar Schiedam. Dat speelde zo’n drie maanden terug. Op zondagen is André Wasiman met de jeugd bezig. Er wordt ook met het onderwijs contact gelegd en we proberen allerlei leuke activiteiten op te zetten voor kinderen.Er wordt natuurlijk niet geronseld bij andere clubs.“.

Nieuwe opzet
Voor de zaterdagselectie hebben we Dennis van der Gijp met Macron in de arm genomen, samen met Clancy. Die heeft op het hoogste nuveau in Engeland gespeeld en Dennis heeft een netwerk. Zij gaan ervoor zorgen dat amateurs die op een hoger niveau hebben gespeeld, naar SVV komen om de kwaliteit van het spel te verbeteren. Sommige spelers blijven misschien een jaartje, maar andere jongens hopelijk wat langer. Een nieuwe hoofdtrainer moet nog worden aangesteld.. En het allermooiste is dat al deze nieuwe plannen SVV geen cent kosten. Samen met Mario Krabbendam hou ik alle lijntjes in de gaten. Het doel dat we voor ogen hebben: SVV moet weer het SVV worden, waarop Schiedam trots kan zijn.”

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

 

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 64-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

 

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl