Schiedam – Afgelopen woensdag 28-8-2019 heeft SVV 1 geoefend tegen derdeklasser Perkouw 1 waar oud svv trainer Frans Schaap sinds dit seizoen de hoofdtrainer van is.

Het was vooral SVV die balbezit had en achterin geduldig de bal rondspeelde.  Op een aantal  speldenprikjes na, lukte het SVV maar niet om die beslissende pass of schot te produceren. Ook Perkouw slaagde niet om aanvallend gevaarlijk te worden en dat was vooral te wijten aan het feit dat het bij SVV in verdedigend opzicht onder leiding van de pas 16jarige Jaysley van Ommeren goed stond. Zo gingen beide teams zonder grote kansen de rust in.
In de tweede helft probeerde beide teams nog gevaarlijker te worden, waarbij Perkouw de grootste kans kreeg om te scoren, maar de 17-jarige keeper Kiefer Broere stond een doelpunt niet toe. Het werd zelfs 1-0 voor SVV nadat de sneltrein Nick Hoogendoorn vanaf links werd weggestuurd door nieuwkomer Emmanuel Delgado. Nick gaf laag voor en het was spits Dean Antunes die op de juiste plek stond om de verdiende 1-0 op het scorebord te toveren. Met nog 10 minuten te gaan werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en lijken de mannen klaar voor hun eerste officiële wedstrijd van dit seizoen as zaterdag uit tegen Kamerik.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden i.v.m het overlijden van de moeder van trainer Antonio Lentin. De vereniging SVV wenst Toni en zijn familie alle sterkte toe in deze moeilijke periode.