SVV (zo) overtuigend naar derby winst op Excelsior’20

Schiedam – SVV heeft ook de tweede Schiedamse derby tegen Excelsior’20 winnend afgesloten. De ploeg van oefenmeester Toon Wolters won, nadat de rood-groenen eerder op eigen veld met 3-1 te sterk waren ook de uitwedstrijd op Thurlede overtuigend met 0-3.

Nadat Excelsior’20 in de beginfase een aantal grote kansen onbenut liuet was het Patrick Fonseca die met zijn treffer op slag van rust zorgde voor de 0-1 ruststand. Hierna kreeg Ilya Tiren net na de thee de uitgelezen mogelijkheid om deze marge te verdubbelen maar zijn inzet vanaf 11 meter werd vakkundig gepareerd door Excelsior’20 doelman Aykut Nargün.

Wesley Schouten had vervolgens het vizier wel op scherp waardoor de Toon Wolters brigade op een zetel zat. Nadat de thuisploeg even later ook vanaf 11-meter faalde was het SVV aanvaller Dick Tijdeman die de verlossende 0-3 aantekende.

Naast de drie punten stelde SVV met de zege bovendien de supercup finaleplaats zeker. De Schiedammers zullen door het onderling resultaat met de andere schiedamse kampioenschap finalist Excelsior’20 Schiedam vertegenwoordigen tegen Vlaardings kampioen Deltasport.

“Een terechte overwinning” keek Toon Wolters terug op het treffen. “Ik denk dat wij kwalitatief gewoon een beter elftal hebben dan Excelsior’20 en gelukkig kwam dit vandaag ook tot uiting.”

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl