SCHIEDAM – Tafeltennister Britt Eerland heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde in het enkelspel in het hoofdtoernooi van het Tsjechisch Open.

In de eerste ronde was Eerland veel te sterk voor de Francaise Chausseline: 4-0. In ronde twee won de Schiedamse met maar 4-3 van de Chinese Yang Hujing. ,,Die twee duels speelde ik gewoon goed. Ik kwam met een goed gevoel aan voor dit toernooi en ik speel vrijuit. Ik zit gelukkig goed in mijn vel en weet mijn spel continu te verbeteren,” zegt zij zelf na afloop van een lange speeldag, met ook nog eens drie dubbels.

In het vrouwen dubbel overleefde Eerland met Kim Vermaas wel de eerste schifting door met 3-1 te winnen van het duo Mikhailova/Dolgihk. In ronde twee waren de Oranje-dames met liefst 3-1 de klos tegen twee Koreaanse dames. Met Schiedammer Laurens Tromer was de mix dubbel in ronde één al voorbij voordat het uberhaupt gestart was: 3-1 nederlaag. ,,Het was een lange dag van bijna tien uur en met vijf duels. Persoonlijk heb ik best lekker gespeeld en dat wil ik vasthouden.” Donderdag vervolgt Eerland het toernooi in de derde ronde tegen Feng Tainwei.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl