Tafeltennis: Nermin Smajic neemt afscheid met handhaving

In de laatste wedstrijd in de degradatiepoule van de eerste divisie waren uiteindelijk de drie door de heren van Scyedam tegen SKF behaalde punten voldoende om op gelijke hoogte te eindigen met Avanti. Het team uit Hazerswoude won met slechts 4-3 van het al gedegradeerde SVE. De onderlinge wedstrijden tussen Scyedam en Avanti werden met 4-3 gewonnen door het Schiedamse team, waarmee een langer verblijf in de eerste divisie werd veiliggesteld.
Dit zal echter moeten zonder de inzet van Nermin Smajic. Gedurende vele jaren is Nermin voor Scyedam uitgekomen als speler, maar heeft hij ook als trainer zijn sporen verdiend, waarvoor de vereniging hem veel dank is verschuldigd. Enkele maanden geleden is Nermin verhuisd naar Bergen op Zoom, waardoor hij gezien de reisafstand nauwelijks mogelijkheid heeft om te trainen zeker ook gezien zijn drukke baan. Voorzitter Maurice Seijkens dankt Nermin dan ook hartelijk voor zijn jarenlange inzet voor de club, dit gecombineerd met zijn humor: we gaan Nermin enorm missen.

In de openingswedstrijd behaalde Thomas Baart een regelmatige overwinning op Erik Verzijl. Martijn van der Heide bood na een ruim verloren eerste game flinke tegenstand tegen Pieter van den Berg, maar meer dan eenmaal gamewinst leverde dit niet op. Nermin Smajic was gebrand op de winst tegen Dicky de Jong, na de verloren partij in de uitwedstrijd. Na de nipt gewonnen tweede game leken de kansen te keren en sleepte De Jong de derde game binnen. Smajic herpakte zich echter, won de vierde game en bracht daarmee de stand bij de pauze op 2-1 voor de thuisclub.

Na de onderbreking kwam Thomas Baart te kort tegen Pieter van den Berg waarmee de partijen weer op gelijke hoogte kwamen. Nermin Smajic zette de thuisclub weer op voorsprong door winst in drie games op Erik Verzijl. Martijn van der Heide bood goede tegenstand tegen Dicky de Jong, maar kon niet voorkomen dat de partijen wederom op gelijke hoogte kwamen. In het afsluitende dubbelspel kwam het dubbel van Thomas Baart en Martijn van der Heide op een 0-2 achterstand in games. Zij lieten zich echter niet uit het veld slaan en wisten een beslissende vijfde game af te dwingen. Daarin trokken Pieter van den Berg en Dicky de Jong echter nipt aan het langste eind, waarmee alsnog de winst in de wedstrijd met 3-4 naar SKF ging.

Gedetailleerde uitslagen:

Thomas Baart Erik Verzijl 11-5 11-8 11-9     1-0
Martijn van der Heide Pieter van den Berg 2-11 11-9 9-11 10-12   0-1
Nermin Smajic Dicky de Jong 11-7 16-14 8-11 11-7   1-0
Thomas Baart Pieter van den Berg 4-11 9-11 3-11     0-1
Nermin Smajic Erik Verzijl 11-7 11-8 11-8     1-0
Martijn van der Heide Dicky de Jong 8-11 10-12 7-11     0-1
Baart/Van der Heide V.d. Berg/De Jong 9-11 9-11 11-9 11-4 9-11 0-1
Einduitslag 3-4

Foto: Scyedam


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl