Tafeltennis: Valse start heren Scyedam

Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam is de najaarscompetitie in de eerste divisie gestart met een zeer ruime 1-6 nederlaag tegen Scylla uit Leiden. Het team was op voorhand verzwakt door het niet kunnen meespelen van Martijn van der Heide, bij aanvang bleek ook Nermin Smajic niet inzetbaar. Daardoor werd al gestart met een 0-2 achterstand. De spreekwoordelijke eer voor de thuisclub werd gered door Thomas Baart.

In de openingswedstrijd kwam Thomas Baart niet in zijn spel tegen Joey Boekkooi en moest dan ook in drie games zijn meerdere erkennen. Jeroen Bastiaansen startte met ruime winst in de eerste game tegen Mads Oomen. De tweede game ging nipt verloren en bij 8-3 en 10-8 in de derde game leek Bastiaansen weer op voorsprong te komen. Met vier punten op rij trok Oomen echter de game nog naar zich toe. In de vierde game liep Oomen al snel uit en trok de wedstrijd naar zich toe.

Na de onderbreking verloor Thomas Baart de eerste game tegen Mads Oomen en leek op 5-9 ook de tweede game te verliezen. Maar met zes punten trok Baart de game nog naar zich toe. De derde game ging met ruime cijfers naar Oomen. Baart vocht zich echter weer terug in de wedstrijd en met twee regelmatige overwinningen tekende hij voor het eerste punt voor de thuisclub. In het laatste enkelspel kwam Jeroen Bastiaansen met 0-2 achter in games, voordat hij iets kon terugdoen. De derde game ging ruim naar Bastiaansen, waarna Gerard Bakker orde op zaken stelde en via de gewonnen game de voorsprong verder uitbouwde voor het team uit Leiden. Het wedstrijdverloop in het afsluitende dubbelspel kwam overeen met het laatste enkelspel: ook hier ging de derde game naar de thuisclub, maar de winst was voor Scylla. Met deze overwinning kwam de 1-6 eindstand op het scorebord.

Gedetailleerde uitslagen:

Thomas Baart Joey Boekkooi 7-11 8-11 6-11     0-1
Jeroen Bastiaansen Mads Oomen 11-4 9-11 10-12 6-11   0-1
Nermin Smajic Gerard Bakker           0-1
Thomas Baart Mads Oomen 8-11 11-9 2-11 11-5 11-6 1-0
Nermin Smajic Joey Boekkooi           0-1
Jeroen Bastiaansen Gerard Bakker 5-11 7-11 11-6 7-11   0-1
Baart/Bastiaansen Bakker/Boekkooi 5-11 7-11 11-5 3-11   0-1
Einduitslag 1-6

 

Ruime nederlaag voor reserves Scyedam

Het tweede herenteam is de najaarscompetitie gestart met een ruime 3-7 nederlaag tegen de reserves van Kampenion uit Kampen. Overigens zag het hier niet naar uit op de 3-3 tussenstand dankzij overwinningen van Bart Platzbeecker en Stephan Pieters tegen Robin Lieftink en winst in het dubbelspel. Daarna gingen echter vier partijen op rij verloren, waardoor de 3-7 eindstand op het scorebord kwam. Kees de Koning bleef met lege handen.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl