Thijs van der Kooij (DWS) en Mitchel Luijten (Quintus) maken zich op voor EK U16 beachhandball in Praag

Over 4 weken staat in Praag het EK U16 beachhandball voor de deur. Voor Nederlands gaan er twee regionale talenten mee. De Vlaardingse Thijs van der Kooij (spelend voor het Schiedamse DWS) en Schiedammer Mitchel Luijten. De afgelopen maanden is er hard getraind door de selectiegroep van 19 jongens, eerst in Rotterdam en nu 2x per week in Aalsmeer. Uiteindelijk zijn er nu 10 geselecteerd om af te reizen naar Praag. Een prachtige prestatie.

Luijten is naast beachhandbal ook jeugdtrainer bij HV Ventura (E-jeugd) en traint en speelt zelf in de jeugddivisie bij HV Quintus waar hij 3 jaar geleden naar vertrok.
Beachhandbal is een spectaculaire (vrij nieuwe) sport. Het gaat erg snel, is uitdagend en geweldig om naar te kijken. Door mooie spectaculaire acties (piro’s en vliegertjes) kunnen doelpunten qua score worden verdubbeld. Hierdoor is het spelverloop soms erg verrassend.
Binnenkort speelt het Nationale Heren team als voorbereiding zelfs een wedstrijd in Schiedam bij DWS op woensdag 29 juni.

Foto: Prive


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl