Tiental Sparta Rotterdam verliest in blessuretijd van De Graafschap

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is er op eigen kunstgrasveld niet in geslaagd te winnen van De Graafschap in de finale van de Play-Offs. De ploeg van trainer Henk de Jong won door een late strafschop met 1-2. Sparta speelde het laatste kwartier met tien man door een rode kaart voor Bart Vriends.

Sparta was in de openingsfase de ploeg met de uitgedokterde ideeën. Regelmatig zorgden de Rotterdammers voor verassingen in het spel. Het was dan ook geen verassing dat de Rotterdammers op een 1-0 voorsprong kwamen. Na een knappe en behendige aanname van Lars Veldwijk stoomde de spits op over de zijlijn. Het zal een van de eerste keren zijn geweest uit zijn carrière dat de boomlange spits voor wist voor te zetten, maar hij deed dit meer dan uitstekend. Met zijn voorzet bereikte hij bij de tweede paal Adil Auassar, die er al vroeg 1-0 van maakte. De aanvalsleider was sowieso bedrijvig in de openingsfase en liet zich ook op het middenveld zien.

Toch moest Sparta een aantal keer goed opletten. Helemaal toen Javier Vet vanaf de rechterkant wist af te drukken. Doelman Tim Coremans was echter alert en pareerde de bal. Aan de andere kant was het Veldwijk die erg gevaarlijk was, maar zijn bal schampte de paal.

In de tweede helft was Veldwijk weer de gevaarlijkste man. Toch was De Graafschap ook een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Onder andere Charlison Benschop en Jordy Tutuarima waren dichtbij een doelpunt. De club van trainer Henk de Jong kwam uiteindelijk ook op gelijke hoogte door Nabil Bahoui, die een voorzet hard binnenkopte. Even daarna was Lars Veldwijk aan de andere kant weer dichtbij, maar zijn inzet ging naast.

Sparta moest een kwartier voor tijd tot overmaat van ramp ook nog verder met tien man. Bart Vriends pakte zijn tweede gele kaart na een harde charge. Toch kwam Sparta met tien man ook nog aan aanvallen toe. Invaller Ragnar Ache schoot hard op doel, maar zijn schot werd onderweg getoucheerd

Er brak een slotfase aan waarin zowel de tien spelers van Sparta als de elf van De Graafschap nog konden winnen. Ache schoot nog op de paal, terwijl Mohamed Rayhi de bal in de handen van de keeper zag verdwijnen.

Het werd allemaal nog erger voor de Rotterdammers, want in blessuretijd kwam De Graafschap via de strafschopstip op 1-2. Dit was tevens de eindstand.


 

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl