Toch nog drie punten voor Excelsior Maassluis

In de 2e thuiswedstrijd van de Jack’s League is Excelsior M. er uiteindelijk toch in geslaagd de volle buit deze keer wèl in eigen huis te houden. De winst op Koninklijke HFC werd namelijk pas in de extra tijd behaald door een treffer van Vincent van den Berg: 3-2

De wedstrijd begon voor Excelsior M vrij desastreus, want waar de nederlaag vorige week (3-0 tegen en bij Rijnsburgse Boys) volgens trainer Corneille vooral door persoonlijke fouten tot stand kwam, daar ging de ploeg tegen HFC ‘vrolijk’ mee verder. Na amper 4 minuten stond de 0-1 (Roy Castien) namelijk al op het scorebord. Van achterenuit opbouwen, het is niet altijd handig, zo bleek maar weer eens. De bezoekers legden vanaf dat moment geruime tijd het betere spel op de ‘grasmat’, hetgeen in 13e minuut resulteerde in een kans voor clubtopscorer Sietse Brandsma, maar Jean-Paul van Leeuwen toonde zich een bekwame goalie in deze 1 op 1- situatie. Naarmate de 1e helft vorderde kwam de wedstrijd wel meer in evenwicht; tot echte kansen voor de thuisploeg leidde dit, behoudens een vrije trap van Redouan Omar Ouali, niet echt.

Tot kort voor rust, toen gaf HFC- verdediger Danny Hols de thuisploeg een presentje. Hols, die zich al eerder wat liet irriteren door Vincent van den Berg, beslechtte deze keer zijn ongenoegen door Van den Berg een tik te geven. Op indicatie van zijn assistent gaf scheidsrechter Nick Smit (die overigens niet sterk acteerde) Holst rood én de thuisploeg de kans om vanaf elfmeter aan te leggen; Daan Blij faalde niet: 1-1.

De 2e helft, met Remo de Vroege voor Darwin Heuvelman en Bram Wennekers voor Giovanni da Fonseca, kende vooral een spectaculaire slotfase. Waar Excelsior M. in 1e instantie niet de sleutel op een voorsprong wist te vinden, daar bleef het 10- tal van HFC loeren op een succesvolle uitval. Een 1e keer vond Sietse Brandsma (57ste m.) opnieuw Jean-Paul van Leeuwen op zijn weg naar succes, maar in de 74ste minuut was het wel prijs. Brandsma zocht aan de linkerzijde slim de ruimte en hij wist het op tijd verkregen leder hard in de verre hoek te deponeren: 1-2. Excelsior M. had in die periode overigens ook al de nodige hoekschoppen afgedwongen en vond daarnaast vooral HFC- doelman Richard de Groot als een bijkans onneembare veste op haar weg.

De Groot leek vervolgens lange tijd een soort van matchwinnaar voor HFC te worden, want er volgde nog ‘tal’ van reddingen, terwijl ook het ‘houtwerk’ hem bijstond. Totdat hij in de 87ste geen antwoord had op een inzet van verdediger Gabri Urbanus. In de extra tijd viel het kwartje dan ook nog de goede kant op voor de Tricolores; een voorzet vanaf de linkerzijde werd bij de 2e paal door Urbanus met het hoofd het doelgebied ingekopt en het was Vincent van den Berg die er al frommelend de winnende treffer van wist te maken: 3-2.

Door: Leo Kattestaart


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl