MVV’27 neemt eerste horde in het bekertoernooi

Met een overwinning van 3-1 op Hillegersberg is MVV 27 de bekerpoule goed begonnen. Helemaal vanzelf ging het niet; pas ver in de tweede helft kreeg men de Rotterdamse vierdeklasser definitief op de knieën.

De Maaslanders werden al snel wakker geschud, want reeds in de tweede minuut speelde Marciano Deekman zich vrij en mikte net naast.
De bal bij de Maaslanders ging vervolgens lange tijd goed rond, maar een zuivere eindpass ontbrak nog. Kansen waren er nauwelijks te noteren.
In de 18e minuut werd scheidsrechter Fred van Steenis van dichtbij hard op het hoofd geraakt. Een knock-out werd het niet, want binnen tien tellen stond hij weer op z’n benen.

Het laatste kwartier voor de pauze werd het wat aantrekkelijker. Kansen wil je zien en die kwamen er. Lourens van Rooijen gaf een voorzet vanaf de rechterzijde, maar de volley van Adam van Buuren ging net ver over de lat.

De voorsprong voor MVV 27 zou niet uitblijven. Verdediger Fabian Bremer verslikte zich in de storende Lourens van Rooijen, raakte de bal aan hem kwijt en zag toe dat de Maaslander de score opende in de 37e  minuut (1-0).

De score had voor de rust zomaar weer in evenwicht kunnen zijn. Rens Herweijer trachtte Jari Boon met een boogbal te verrassen, maar de Maaslandse doelman wist er net de vingertoppen tegen te krijgen.

Na de thee ging het redelijk verzorgde spel bij beide teams verder en dat terwijl de felle zon de spelers teisterden.

In de 58e minuut kreeg Hillegersberg de gelijkmaker. Na een lange aanval trok Rens Herweijer nagenoeg van de doellijn de bal terug op Daniël van Delft die buiten bereik van Jari Boon de linkerhoek vond (1-1).

Wellicht had Hillegersberg het idee dat er nog meer te halen was, maar MVV 27 werkte vervolgens aan een overwicht en trok het spel helemaal naar zich toe.

Een voorzet van Michael Berrevoets werd in de 79e minuut vakkundig door Rick Zwaard voor zijn linkervoet gelegd en met een tergend langzaam schot werd de rechterhoek succesvol gevonden (2-1). Een minuut later mocht hij op aangeven van Lourens van Rooijen weer uithalen, maar het gekraakte schot kwam nu niet verder dan de lat.

Weer enkele minuten later kreeg hij toch ’n tweede treffer op zijn naam na een voorzet van Adam van Buuren (3-1). De buit was definitief binnen, hoewel Jari Boon nog wel een schot van Jimmy Ramawadh uit de hoek moest ranselen.

De opstelling: Jari Boon, Harm Voogt, Cas van der Hoeven (Ronald Arkesteijn), Stef van der Velden (Bram Scheffers), Jaco Buynink, Timo van Eijck (Luuk van Strijen), Michael Berrevoets, Thijs de Vast (Jimmy van der Hoeven), Lourens van Rooijen (Bouke Schippers), Rick Zwaard en Adam van Buuren.

Bron: MVV’27


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl