SCHIEDAM – Vrijdag is het D-day voor bokser Nouchka Fontijn uit Schiedam. Zij bokst om 07.00 uur Nederlandse tijd haar halve eindstrijd tegen Lauren Price uit Wales op de Olympische Spelen in het Japanse Tokyo. Oud-kickbokser Remy Bonjasky verwacht ‘een zege voor Fontijn’.

Fontijn heeft iets goed te maken met de Welshe bokser. Twee jaar geleden moest zij na een protest van Price haar wereldtitel inleveren. Nadien heeft zij nog tweemaal tegen Price gevochten en deze duels wel ‘gewoon’ winnend afgesloten. Oud-wereldkampioen kickboksen, Remy Bonjasky, blikte donderdagavond bij de talkshow Humberto vooruit op het gevecht van de Schiedamse. “Nouchka is tactisch zo sterk, dit moet kunnen om zich te plaatsen voor de eindstrijd,” stelde Bonjasky. “Zij is opnieuw goed voorbereid op dit eindtoernooi en ze staat er gewoon. Ze komt fit en sterk over. En ze kan wel een tikkie verdragen.”

Al zou Fontijn vrijdag verliezen, door de plaatsing voor de halve eindstrijd is ze al zeker van een bronzen plak in Tokyo. Vijf jaar geleden won de Schiedamse al zilver in Rio.

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl