Na de mooie overwinning van afgelopen zaterdag staat voor Excelsior Maassluis aanstaande zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. De ploeg van trainer Dogan Corneille herstelde zich vorige week tegen De Treffers knap van de nederlaag die een week eerder werd geleden tegen hekkensluiter VVSB. Onder lastige omstandigheden gaven de Tricolores geen kans weg en kon het dankzij treffers van Daan Blij en Tobias Kleijweg drie punten bijschrijven aan haar totaal.

Net als de tegenstander van vorige week zal Excelsior M aankomende zaterdag weer een ploeg treffen die in een goede vorm steekt. In vergelijking met de wedstrijd van 20 oktober 2018, toen Excelsior Maassluis in eigen huis met 0-1 onderuit ging tegen Kozakken Boys, is er immers veel veranderd bij Kozakken Boys.

Waar Kozakken Boys voor de winterstop een moeizame competitiestart kende en zelfs een tijd onderin de middenmoot bungelde lijken de Werkendammers het lek volledig boven te hebben. Sinds het vertrek van Jasper de Muijnck, begin november, als eindverantwoordelijke en de aanstelling van oude bekende Michel Langerak heeft de club uit Noord-Brabant de weg weer omhoog gevonden.

Sterker nog, de ploeg is de laatste acht wedstrijden op rij ongeslagen en verloor na de winterstop alleen de openingswedstrijd van Scheveningen (2-3). Ploegen als GVVV (0-1), Katwijk (2-1), Rijnsburgse Boys (2-1) , IJsselmeervogels (5-0) en Jong Sparta Rotterdam (1-2) werden allemaal verslagen. Tegen AFC (1-1), Jong Vitesse (1-1),  Barendrecht (1-1)  werd gelijk gespeeld waardoor Kozakken nu terug te vinden is op de achtste plaats in de Tweede Divisie. Daarnaast valt op dat het team van Langerak vooral goed presteert in eigen huis. Absolute uitschieter daarin was de 5-0 overwinning tegen koploper IJsselmeervogels.

Als we kijken naar de afgelopen zeven edities tussen Kozakken Boys en Excelsior Maassluis valt op beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn op Sportpark De Zwaaier. Vier keer won Kozakken Boys, twee keer won Excelsior Maassluis en één maal werd het een gelijkspel. Vorig seizoen won de thuisploeg in extreme kou met 1-0 van de Tricolores terwijl een seizoen eerder Excelsior Maassluis met een ruime 0-3 overwinning vertrok vanuit Werkendam. In het seizoen 2015-2016 was er een puntdeling (1-1) terwijl de twee seizoenen daarvoor de punten in Noord-Brabant bleven. In het seizoen 2011-2012, waarin Kozakken Boys op één punt na de titel voorbij haar neus zag gaan, wist Excelsior Maassluis met 1-0 te winnen.

Kortom vooraf is het lastig te zeggen wie de editie van komende zaterdag naar zich toe zal trekken. De wedstrijd op Sportpark De Zwaaier staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos en zal om 15.00 uur beginnen. Uiteraard hopen we weer veel mensen uit Maassluis te zien die de ploeg komen ondersteunen.

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink