‘Twee directe degradanten uit Eredivisie’

Er komt een andere promotie-/degradatieregeling in de Eredivisie. Het AD meldt vandaag dat dat onderdeel uitmaakt van de ‘veranderagenda’ en dat er gesproken wordt om in het vervolg twee clubs rechtstreeks te laten degraderen en promoveren.

In het aantal Eredivisie zou geen verandering komen. Het was de bedoeling om te komen tot een competitie met zestien clubs en uitgebreide play-offs. Dit plan leek al snel niet haalbaar.

Kunstgras

Ook de discussie rond kunstgras speelt mee. Een algeheel verbod op kunstgras zal er niet komen. De huidige vier beloftenteams blijven actief in de Keuken Kampioen Divisie, maar dat aantal zal niet worden uitgebreid. Verder ontvangen de clubs een hogere opleidingsvergoeding voor (jeugd)spelers die binnen Nederland worden getransfereerd, zo meldt het dagblad.

Stuurgroep

In de stuurgroep die over deze onderdelen een advies uitbrengt zitten Edwin van der Sar (Ajax) namens de topclubs, Hans Nijland (FC Groningen), namens de clubs in de subtop en middenmoot en Ferry de Haan (Excelsior) en Justin Goetzee (NAC) namens de clubs in het zogeheten ‘rechterrijtje’.

Foto: Mischa keemink
Bron: Haaglandenvoetbal


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl