Tweede divisie: Puntverlies voor DWS (m) en Ventura (d)


SCHIEDAM – De regionale handbalteams in de tweede divisie hebben voor het eerst in weken punten laten liggen.

De heren van DWS, goed meedraaiend in de top drie van de tweede divisie, leden een verrassende nederlaag van 23-18 bij Witte Ster. In het eerste bedrijf was de Schiedamse formatie nog de betere getuige de 12-10 ruststand in het voordeel van DWS. Na de theepauze ging het mis voor DWS. Het spel werd steeds matiger, veel vrije kansen werden gemist en nadat Brian Houtzager nog met rood naar de kant moest, was het de thuisploeg die de Schiedammers overvleugelden: 23-18. Ondanks de nederlaag blijft DWS wel knap tweede in de tweede divisie.

De dames van SimaSport/Ventura kenden zaterdag een matige pot tegen WPK/Westlandia. In het eerste bedrijf deed de Loch-brigade het nog vrij aardig en ging het rusten met een 10-9 voorsprong. Na de pauze werd het minder bij de Schiedamse ploeg, maar werd er ternauwernood via een 19-19 gelijkspel wel een punt binnen gesleept. Dit resultaat zorgde er wel voor dat Ventura geen gedeeld koploper meer is. Zij staan nu tweede met een punt achterstand op Velo uit Wateringen.

Hoofdklasse

De handballers van hoofdklasser Schielicht/Ventura blijven het uitstekend doen. Dit weekend werd het uitduel met Hercules 2 niet makkelijk, maar wel knap gewonnen met 28-31. De bezoekers zaten continu aan de juiste kant van de score. ,,Het was vooral verdedigend van onze kant een uitstekende wedstrijd,” vond coach Rob Mooij. ,,We blijven goed op dreef door hard te blijven werken en te vertrouwen op onszelf. Deze lijn willen we zolang mogelijk volhouden.”

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl