Twist (korfbal) legt basis voor overwinning in 1e helft

Afgelopen zaterdag mocht Twist weer richting het mooie Brabant trekken om daar in Veldhoven aan te treden tegen SDO. Mooi is Brabant zeker maar het weer liet ons deze keer in de steek.

Maar dat mocht de pret niet drukken want Twist kwam weer uitstekend uit de startblokken en nam een 0-4 voorsprong. De eerste klap is een daalder waard zeggen ze, maar dat was nu ook het geval. SDO kwam niet echt in hun spel door het uitstekende aanvallend en verdedigend werkt van Twist.

De voorsprong van 4 doelpunten werd gedurende de eerste helft uitgebouwd naar een verschil van 8 doelpunten. De ruststand werd bereikt met een terechte 6-14 voorsprong.

Na de rust verliep de wedstrijd niet zoals Twist zich had gewenst. Er waren veel te veel één schots aanvallen van Twist en de scherpte die er de eerste helft wel was liet nu te wensen over, waardoor ze zicht zelf te kort deden en SDO stapje voor stapje dichter bijkwam. Halverwege de 2e helft was de voorsprong geslonken naar 4 doelpunten 13-17. Gelukkig schrok Twist op tijd wakker om hierna het tij weer een beetje te keren in hun voordeel. Er werd geduldiger gespeeld en de juiste kansen werden nu wel benut. Hierdoor werd SDO onder druk gezet en kwamen ze niet meer dichterbij. Twist speelde de wedstrijd gedegen uit en scoorde nog 5x tegenover 3x voor SDO. Hierdoor werd de wedstrijd na een uitstekende 1e helft en een mindere 2e helft toch terecht gewonnen met 16-22.

Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer 2 Tilburg op het programma om 15:30 uur in Vlaardingen.

Bron: Twist


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl