Afgelopen zaterdag mocht Twist, na eerder tegen 2 onbekende ploegen te hebben gespeeld, nu aantreden tegen een oude bekende namelijk Wion uit Rotterdam. De afgelopen jaren werden menig wedstrijden tegen hen uitgevochten (in de meeste gevallen won Twist ), maar zou dit nu ook weer zo zijn.

De wedstrijd begon zoals Twist het graag wilde, door goed positiespel en zuivere schoten werd er een 4-1 voorsprong genomen. Echter hierna kwam er een beetje de klad in het spel van Twist. Het spel werd slordiger en de schoten werden minder zuiver zodoende kon Wion steeds aanhaken en bleef het verschil steeds klein. Aan het eind van de eerste helft nam Wion zelfs een 8-9 voorsprong. Helaas voor hen maar gelukkig voor Twist werd de ruststand bereikt met een gelijke stand 9-9.

In de rust werden de spelers van Twist  erop gewezen door de trainer dat ze gewoon terug moesten vallen op de dingen die we de vorige wedstrijden ook goed hadden opgepakt en dan gaan ze deze pot ook winnend afsluiten.

Dat was niet tegen dovemans oren gezegd want Twist wist in de eerste 10 minuten uit te lopen naar een voorsprong van 4 doelpunten. Wion bleef echter wel gewoon de kansjes die ze kregen er gewoon ingooien zodat Twist niet verder afstand kon nemen en dan blijft er altijd het gevaar bestaand dat Wion weer langzaam dichter bij sluipt. Dit was ook het geval ( terwijl Twist de veel betere ploeg was ) en 10 minuten voortijd was de voorsprong geslonken naar 1 punt 18-17. Twist rechte nog eenmaal de rug en door slim en effectief te spelen liepen ze uit naar een eindstand van 24-18.

 

Al met al toch nog een ruimte overwinning en door verlies van de medekoploper staat Twist nu ongeslagen bovenaan met 8 uit 4.

 

Volgende week trek de blauwe brigade weer richten Brabant en wel naar Veldhoven tegen SDO ( 15:30 uur ). We hopen daar weer een hoop supporters te begroeten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl