Uitgelicht: Danny Koetsier

Schiedam – Nu de voetbalcompetitie eindelijk weer begonnen is, zal Waterwegsport wekelijks een speler van het afgelopen weekend uitlichten. Vandaag hebben wij gesproken met Danny Koetsier, speler van CION. Zij wonnen afgelopen weekend met 9-0 van GGK. De 25-jarige spits van de Vlaardingers was in deze wedstrijd viermaal trefzeker.

 

Hoe ben je bij CION verzeild geraakt?

Ik ben in de jeugd begonnen bij TSB, daarna ook nog bij HVO gespeeld. In de senioren heb ik de overstap gemaakt naar Victoria ’04. Daar raakte ik geblesseerd en kon ik 2 jaar niet spelen. Na Victoria ’04 ben ik lid geworden van CION, waar ik nu alweer 5 jaar zit.

 

Verleden jaar zijn jullie via de nacompetitie gedegradeerd, is deze klap hard aangekomen?

Ja, dat was wel lullig, we hadden keihard geknokt, maar waren te wisselvallig. We scoorden wel veel, maar kregen ook veel tegen. We waren er echt zuur van.

Afgelopen zaterdag wonnen jullie van GGK met 9-0 met vier doelpunten van jou, kun je aangeven wat je eerste ervaringen zijn in de 4de klasse?

Het was een makkelijke wedstrijd afgelopen zaterdag. We spelen dit jaar voor het eerst weer in de 4de klasse en komen veel clubs tegen waartegen ik nog nooit gespeeld heb. Elke week is het daarom een verrassing hoe de tegenstander zal spelen. In de vier wedstrijden die we tot nu toe in de competitie hebben gespeeld was DVO ’32 de enige met tegenstand.

 

CION begon met een gelijkspel tegen DVO ’32, maar daarna volgde 3 ruime overwinningen. Waar gaat dit seizoen voor jullie eindigen?

We willen zo snel mogelijk weg uit die 4de klasse. Zeker ook voor onze sponsor Voscon. Zij hebben alles geregeld, van tenues, warmloopshirts, tassen, presentatiepakken, echt perfect. Ook zou het mooi zijn als we dit jaar promoveren, we bestaan dit jaar namelijk 65 jaar.

Hoe is je verstandhouding mat trainer Najim Nasri?

Ik heb wel een goede band met de trainer. Hij weet ons op een goede wijze te motiveren. Hij is ook duidelijk in zijn regels, want kom je te laat dan sta je ernaast. Hij dwingt daarmee bij de groep wel respect af.

 

Je staat die seizoen inmiddels al op 6 doelpunten, wat is je eigen doelstelling dit seizoen?

De doelstelling is voornamelijk promoveren, dat is het belangrijkste. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk scoren, ik denk dat ik er dit jaar wel 20 kan maken. Ik hoop dat we door kunnen gaan zoals we nu spelen, het liefst wordt ik over 5 maanden al kampioen, dus geeft weer wat rust in de ploeg.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een antwoord