Uitgelicht: Niels Redert (Excelsior Maassluis)

Niels Redert, kind van de club. Al 11 jaar lang het toonbeeld van onverzettelijkheid bij Excelsior Maassluis. Afgelopen week tekende de aanvoerder alweer voor het 12de jaar bij. Waterwegsport sprak hem voor de rubriek “uitgelicht” over clubliefde, ambitie en de naderende tweede divisie.

Niels, je bent, zeg maar, aardig honkvast?
Inderdaad, ik speel vanaf mijn 6de jaar voor Excelsior Maassluis. Ik ben begonnen bij de F-pupillen en heb vanaf de E alle jeugdselectie doorgelopen van Excelsior Maassluis. Op dit moment speel ik alweer voor mijn 11 seizoen in het eerste. Ik heb dus nooit voor een andere club gespeeld.”

Wat is in die elf jaar je absolute hoogtepunt?
Mijn absolute hoogtepunt was het kampioenschap in de Hoofdklasse. Hierdoor promoveerde we naar de Topklasse. Dit is 3 jaar geleden.”

Wat is de kracht van je elftal ?
De kracht van het elftal is dat wij voetballen met veel ‘Maassluise jongens’ Deze jongens spelen al hun hele leven voor Excelsior Maassluis of spelen al langer dan 5 jaar voor de club. Dit zorgt voor een enorme binding onderling binnen en buiten het veld. Daarnaast heeft Excelsior Maassluis oog voor talentvolle jongens en halen ook vaak spelers terug die een avontuur hebben gehad bij een BVO.”

En het Excelsior Maassluis gevoel?
“Excelsior Maassluis wil graag minimaal 70% eigen jeugd in het 1ste elftal terug zien, daarnaast leidt het ook graag talentvolle jonge trainers op. Naast voetballen op het hoogste amateurniveau is Excelsior Maassluis erg gezellig. Veel bekende en vaste supporters. Dit zorgt voor saamhorigheid, gezelligheid en binding.”

Wat doe je naast het voetbal?
In het dagelijks leven ben ik MVO manager bij eredivisionist SBV Excelsior. Ik ben verantwoordelijk voor het maatschappelijk beleid van SBV Excelsior. Naast mijn functie als MVO manager heb ik samen met een vriend 6 jaar geleden een voetbalreisbureau opgezet; Voetbaldroom. Wij organiseren voetbalreizen en trainingskampen voor particulieren, voetbalclubs en bedrijven. Je kunt wel zeggen dat ik meer dan fulltime met mijn hobby bezig ben.”

Wat vindt je van de nieuwe tweede divisie, is het niet jammer dat er steeds minder echte derby’s ontstaan en plaats moeten maken voor reserveteams van de BVO.
Ik vind de tweede divisie een goede opzet omdat je als amateurclub door kan stromen naar het betaalde/ semi betaalde voetbal. Echter de instroming van reserveteams vind ik stukke minder. Ik had graag gezien dat de reserve teams een eigen competitie hadden behouden.  Dit zorgt ervoor dat de derby’s blijven en dat de top amateur clubs aan elkaar verbonden blijven in de tweede divisie.

Gaan jullie (Excelsior Maassluis) dit redden (tweede divisie) en is het een must?
“Gezien de stand van de topklasse (nu na 16 speelrondes) kunnen we niet anders concluderen dat wij als Excelsior Maassluis voor de tweede divisie moeten gaan. Echter wil ik wel benadrukken dat dit een ‘luxe’ positie is als je het vergelijkt met veel grotere amateurclubs.  Als je realistisch kijkt naar de budgetten en grote van de clubs in de topklasse dan hoort Excelsior Maassluis niet bij de TOP 7, echter als alle puzzelstukjes goed vallen heb ik er een heel goed gevoel bij dat wij de TOP 7 kunnen halen en iedereen verrassen!”

Ambieer je nog een stap naar een andere club?
Mijn ambitie is op een zo hoogst mogelijk amateur niveau te spelen. Het liefst doe ik dit met Excelsior Maassluis! Mocht er ooit nog een hele mooie uitdaging komen, ga ik er over nadenken… Ik denk dat er maar weinig spelers kunnen zeggen dat ze voor het 12de jaar achter elkaar in het 1ste kunnen spelen van een topklasser of wellicht bij een 2de divisionist!”

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord