Uniek in Nederland: coronaschermen voor op de duofiets bij Jan de Graaf tweewielers Vlaardingen

Vlaaardingen – Michael Huigen van fietsenwinkel Jan de Graaf Tweewielers in Vlaardingen werkte de afgelopen weken aan een uniek project: een coronascherm voor op de fiets, zodat mensen die tijdens het fietsen afhankelijk zijn van een begeleider in tijden van corona ook de weg op kunnen.
Een plastic scherm bij de kassa van de supermarkt of een doorzichtig scherm in een taxi is inmiddels een vertrouwd gezicht, maar een plastic scherm op een fiets is voor de meeste mensen een stuk onbekender. De Vlaardingse fietsenmaker Michael Huigen wil daar eigenhandig verandering in brengen.
Huigen monteert sinds deze week doorzichtige schermen op tweewielers.
Hij plaatst de ‘coronaschermen’ vooral op duofietsen. Die tweewielers worden met name in de zorg gebruikt. Cliënten die niet zelfstandig de weg op kunnen, kunnen samen met een begeleider alsnog een stuk fietsen. ,,Maar door de coronacrisis kan die fiets nu niet gebruikt worden. Mensen kunnen namelijk geen 1,5 meter afstand van elkaar houden”, zegt de fietsenmaker.
,,Met dit scherm in het midden is het wel veilig om samen de weg op te gaan. Je kunt elkaar namelijk niet aanraken. Doordat het scherm van plastic en daardoor doorzichtig is, hebben mensen nog prima zicht op de weg.”
Inmiddels monteerde hij de schermen al op vijf duofietsen van de Vlaardingse Zonnehuisgroep. Huigen verwacht dat er binnenkort meer zorginstellingen ‘coronaschermen’ laten monteren. Hij benadrukt dat hij deze schermen niet als een ‘geweldig verdienmodel’ ziet. ,,Nee, het is echt ontstaan omdat wil dat iedereen veilig kan fietsen. Natuurlijk verdien ik er wel iets aan, maar dat gaat niet om honderden euro’s.”

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl